10 september 2019 klockan 11.56

Teater för vuxna och barn prisas av kommunen

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Kulturchef

Pär Ohlsson

Telefon: 0247-802 40

E-postadress:

Besöksadress: Kyrkallén 3 , 79331 Leksand

Från föreställningen Bockarna Bruse under Barnteaterveckan 2019 på Hildasholm i Leksand.
Barnteaterveckan på Hildasholm i Leksand är en av kulturföreningen Paradens aktiviteter. Bilden är från föreställningen Bockarna Bruse sommaren 2019.

Kulturföreningen Paraden berikar Leksands kulturliv med teater på hemmaplan för både vuxna och barn. Under Kulturkalaset fick föreningen ta emot Leksands kommuns kulturstipendium.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Det var för tredje året i rad som stipendiet delas ut. I år var ett tiotal aktörer nominerade.

– Det är en rolig och grannlaga uppgift att dela ut Leksands kulturstipendium och kandidaterna räcker många år framöver. Kulturföreningen Paraden blev naturligtvis mycket glada för stipendiet och kommer att använda pengarna för att ytterligare berika Leksands kulturliv, säger Pär Ohlsson, kulturchef.

Stipendiet delades ut på Leksands kulturhus under årets upplaga av Kulturkalaset den 7 september.

Motiveringen

”Kulturföreningen Paraden tilldelas Leksands kommuns kulturstipendium 2019 om 30 000:- för att  de i en värld av digital streaming och med individuella start/stopp-tider erbjuder teater och scenkonst ”in real life” vilket både berikar och breddar Leksands kulturliv. Som Riksteaterns lokala förening är man garanten för att vi här lokalt kan ta del av teater på hög nivå med dess ofta universella budskap. Genom sitt engagemang i Barnteaterveckan förnyar dessutom föreningen sin verksamhet och lockar nya grupper in i teaterns värld!”

Kulturföreningen Paraden har funnits sedan 1995. De erbjuder omkring tio föreställningar varje år med tyngdpunkt på teater för vuxenpublik. Varje år under vecka 29 arrangerar föreningen även en barnteatervecka på Hildasholm i Leksand.

Fler nyheter