13 september 2019 klockan 10.22

Yrkesveckan ska hjälpa unga att få jobb

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Under Yrkesveckan har du som är 16-30 år möjlighet att få hjälp av ungdomscoach Ami Look, diakon Johanna Vinter, bibliotekspedagog Linnéa Siitari, dramapedagog Maja Wahlner och Linda Gudmundsson som är HR-chef på Leksands sparbank.
Under Yrkesveckan har du som är 16-30 år och inte går i gymnasiet möjlighet att få hjälp av ungdomscoach Ami Look, diakon Johanna Vinter, bibliotekspedagog Linnéa Siitari, dramapedagog Maja Wahlner och Linda Gudmundsson som är HR-chef på Leksands sparbank.

I år får Yrkesmässan sällskap av Yrkesveckan. Under fyra dagar erbjuds 16-30-åringar som inte går i gymnasiet tips och inspiration som kan öka möjligheterna att få jobb och egen försörjning.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Tipsen handlar bland annat om att skriva bra personliga brev och CV, att göra bra ifrån sig vid en arbetsintervju och att förbereda sig så att Yrkesmässan blir så givande som möjligt. Under veckan har ungdomar också möjlighet att bolla andra frågor och funderingar om sin egen framtid med en vuxen som har tystnadsplikt.

– Syftet med Yrkesveckan är att förebygga utanförskap bland ungdomar genom att erbjuda användbara verktyg. Ungdomarna väljer själva vilka programpunkter de vill ta del av, säger ungdomscoachen Ami Look som är initiativtagare till satsningen. 

Vill öka ungdomars möjligheter

Hon ser Yrkesveckan som en vidareutveckling och ett komplement till den årliga Yrkesmässan. Till sin hjälp har hon bibliotekets bibliotekspedagog Linnéa Siitari, kulturhusets dramapedagog Maja Wahlner, Svenska kyrkans diakon Johanna Vinter och Linda Gudmundsson som är HR-chef på Leksands sparbank.

– Förhoppningen är att ungdomar verkligen tar chansen och inspireras av de tips och den information som erbjuds under både Yrkesveckan och Yrkesmässan. Då ökar de sina möjligheter till egen försörjning, säger Ami Look.

Läs mer om Yrkesmässan 2019

Fler nyheter