24 januari 2020 klockan 15.48

2020 - sista året som kommundirektör för Göran Wigert

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Göran Wigert
Göran Wigert har skrivit på för ett år till, sedan avslutar han sin tjänst som kommundirektör. Foto: Lars Dahlström

Göran Wigert slutar som kommundirektör vid årets slut. – Tajmingen är bra både för organisationen och för mig som person, säger han. Rekryteringen av en ny kommundirektör inleds under våren.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Efter 20 år som kommunens högsta chef har Göran Wigert bestämt sig för att kliva åt sidan. Han tog beslutet i samband med att det senaste förordnandet på fyra år gick ut vid årsskiftet. Han skrev på för ytterligare ett år, men inte mer.

– En ny fyraårsperiod var uteslutet eftersom jag skulle passera 65 år under den perioden. Dessutom står organisationen inför att ta fram en ny vision och blicka fram mot år 2030–2035 och då är det bättre att den som ska verkställa visionen får vara med från början, säger han.

2021 – ett oskrivet blad

Den nya kommundirektören tillträder av allt att döma den 1 januari 2021 och vad Göran Wigert gör då är inte helt klart.

– Jag har visserligen en tillsvidareanställning i botten, men har ändå fullt fokus på det här året just nu, sedan får vi se vad som händer. Om organisationen har behov av mina tjänster så stänger jag inga dörrar, säger han.

2020 - fokus på ekonomin

Under 2020 fortsätter arbetet med att få kommunens ekonomi i balans.

– Ekonomin är fortfarande en utmaning och något som är mitt huvudfokus under 2020. Leksand är en framgångsrik kommun och målet är att kunna lämna över en stark och väl fungerande organisation till min efterträdare, säger han.

Politikerna rekryterar

Rekryteringen av en kommundirektör är den enda som genomförs av den politiska organisationen, närmare bestämt kommunstyrelsen. Arbete inleds under våren.

– Varumärket Leksand är starkt och jag tror att det kommer att vara en attraktiv tjänst att söka, säger han.

Anställd sedan 1986

Göran Wigert började jobba för Leksands kommun 1986. Först som ekonom, därefter som budgetchef och ekonomichef innan han blev kommunchef i december 1999. Sedan dess har chefsförordnandet förlängts totalt fem gånger.

Fler nyheter