22 januari 2020 klockan 16.42

Festligt initiativ lockade många anhöriga till Limsjögården

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Föreningens besök på Limsjögården blev en varm och glad tillställning med kaffe, tårta och underhållning av bandet Rådank.

I helgen fick många av våra äldre spendera tid tillsammans med sina anhöriga i ett festligt sammanhang på Limsjögården. Det var föreningen Livskällan som bjöd in till fest med sång, musik, dans, tårta och trevliga dekorationer.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Personalen på våra särskilda boenden arbetar aktivt för att öka livskvaliteten för de äldre. Ett viktigt inslag är gemensamma aktiviteter av olika slag. I helgen fick boende på Limsjögården i Leksand besök av föreningen Livskällan som arrangerade sin populära fest ”Den stora dagen” för såväl boende som deras anhöriga.

– Vi fick in så många anmälningar att vi behövde ha två sittningar. Det blev en väldigt uppskattad fest och jag är övertygad om att det betydde mycket för våra äldre, säger enhetschef Camilla Carnö.

Vill öka antalet besök

Föreningen Livskällan har arrangerat musikuppträdanden på boenden för äldre och personer med funktionsvariationer sedan 2004. Sedan ett år tillbaka besöker föreningen även Limsjögården en vardag varje månad.

Med festen ”Den stora dagen” tar de arrangemanget till ytterligare en nivå där även anhöriga bjuds in. Tanken är att bidra till fler besök från anhöriga.

den stora dagen 5.jpeg

Föreningens medlemmar och en av festens musiker som förgyllde den gångna helgen på Limsjögården.

den stora dagen 2.jpeg

Fler nyheter