21 januari 2020 klockan 12.03

Spännande inspirationskväll för nior på Leksands gymnasium

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Lärlingsutbildning på gymnasiet

Går du i nian och är osäker på vilket gymnasieprogram du ska välja? Då är du varmt välkommen till inspirationskvällen på Leksands gymnasium! – Det är en perfekt chans att ställa sina frågor och lära känna skolan lite bättre, säger rektor Marcus Zetterlund.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Gymnasievalet närmar sig med stormsteg. Sista ansökningsdag är den 14 februari och eleverna i årskurs nio funderar som bäst på vilket program de ska välja.

Redan under hösten bjöd Leksands gymnasium in till öppet hus för att hjälpa niorna att välja rätt – och på tisdag följer skolan upp sitt öppna hus med en inspirationskväll.

”Ett perfekt tillfälle”

Precis som vid öppet hus är alla skolans program representerade av både lärare och elever. Skolledare och studie- och yrkesvägledare är också på plats för att ta hand om besökarna.

– Inspirationskvällen är inte lika omfattande som öppet hus, men det är ett perfekt tillfälle att göra en rundvandring på skolan, lära känna miljön och ställa sina frågor till både elever och personal på skolan, säger Marcus Zetterlund.

Yrkesprogram med stora möjligheter

Fyra föreläsare har bjudits in till inspirationskvällen för att berätta vilka stora möjligheter eleverna får som väljer något yrkesprogrammen på Leksands gymnasium.

– Det är intressanta personer som har jobb inom de yrken våra yrkesprogram går mot. Deras föreläsningar visar att det finns så oerhört många olika yrken på deras arbetsplatser och att det finns en mängd olika jobb att välja på efter studier hos oss, säger Marcus Zetterlund.

Fyra intressanta föreläsare

Gästerna som inleder inspirationskvällen med varsin kort föreläsning är:

  • Ulrika Liljeberg, kommunalråd i Leksands kommun
  • Albin Gustavsson Stoltz, inspiratör och personlig tränare vid På G
  • Ingela Leman, sälj- och marknadschef på Dalecarlia hotel och spa
  • Peter Sinko, Clas Ohlson, talent acquisition and site manager

inspiration.jpg

Fler nyheter