22 oktober 2020 klockan 10.11

Fossilfri diesel minskar kommunens utsläpp med 85 procent

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Johan Lundin och Åke Sjöberg
Kommunens upphandlare Johan Lundin (till vänster) spelar en nyckelroll i kommunens arbete med att få till en helt fossilfri fordonspark. Omställningen till HVO100 var ett steg som gav mycket stor effekt, konstaterar han tillsammans med samhällsutvecklingschef Åke Sjöberg.

Beslutet att växla över till fossilfri diesel, HVO100, är en vinstlott för klimatet. De skadliga koldioxidutsläppen från kommunens fordon har på kort tid minskat med hela 85 procent.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Leksand var en av de första kommunerna i landet att sluta använda fossila bränslen i sina personbilar och lätta lastbilar, totalt 93 fordon. Omställningen blev möjlig efter en god dialog med befintlig bränsleleverantör som snabbt kunde möta kommunens önskemål om att få köpa fossilfri diesel i Leksand.

Sedan juli 2019 har kommunen tankat alla sina dieselbilar med HVO100. Omställningen har drastiskt minskat koldioxidutsläppen – från cirka 170 till 25 ton per år, en sänkning med hela 85 procent.

– En stark drivkraft och flera aktiva beslut, där vår upphandlare Johan Lundin spelat en nyckelroll, är förklaringen till det fina resultatet. Dessutom har vi en politisk mognad för att ta dessa viktiga steg i Leksands kommun, säger samhällsutvecklingschef Åke Sjöberg.

hvo.png

Kommunens fordon släppte ut omkring 14 ton koldioxid per månad till och med juni 2019. Månaderna därefter rasade utsläppsnivån till drygt två ton per månad, en siffra som fortsätter att minska.

Målet: Fossilfri fordonspark

2018 köpte kommunen sina två första elbilar. De fungerar bra och andelen elbilar väntas öka. På sikt ska även kommunens skotrar, fyrhjulingar, gräsklippare och andra maskiner gå på fossilfritt bränsle.

– Målet är en helt fossilfri fordonspark samtidigt som vi ska köpa in allt bränslesnålare bilar. Med bättre samordning, nya mötesformer och i viss mån ökat resande med tåg ska vi också minska antalet mil som körs, säger Åke Sjöberg.

Bränsle av växt- och djurfetter

HVO är en syntetisk diesel, byggt på växt- och djurfetter. Bränslet finns i begränsad omfattning och literpriset är cirka en krona högre jämfört med vanlig diesel.

– HVO100 är kanske inte den slutliga lösningen, men i det här läget är det ett bra alternativ. Det vi vet är att fossilt bränsle inte har någon framtid, säger Åke Sjöberg.

Fler nyheter