15 oktober 2020 klockan 17.17

Sammilsdalskolans högstadium får fjärrundervisning fram till höstlovet

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Rektor

Johan Nilsson

Telefon: 0247-805 64

E-postadress:

Besöksadress: Rättviksvägen 74, 79331 Leksand

Tjej i tonåren som sitter och skriver på en bärbar dator.

Eleverna på Sammilsdalskolans högstadium får fjärrundervisning hemma fram till vecka 44. Beslutet har tagits efter rekommendation från Region Dalarnas smittskyddsläkare eftersom det finns konstaterade fall av covid-19 hos personalen på skolans högstadium.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Fjärrundervisningen gäller för eleverna på högstadiet, det vill säga årskurs 7, 8 och 9.

– Det är en säkerhetsåtgärd eftersom vi har två fall av bekräftad covid19 hos personalen på högstadiet. Vi har även andra ur personalen på högstadiet som är hemma med symtom. Vi har en nära dialog med Region Dalarnas smittskyddsenhet och det här beslutet har vi tagit efter rekommendation från smittskyddsläkaren, säger rektor Johan Nilsson.

Eleverna får hämta utrustning den 16 oktober

Fredagen den 16 oktober ska personalen ha förberedelsedag och eleverna får då tid att hämta material samt utrustning och säkerställa att den fungerar. Fjärrundervisningen startar måndagen den 19 oktober.

– Vi räknar med att kunna välkomna högstadieeleverna tillbaka till skolan efter höstlovet måndagen den 2 november. Vi fortsätter självklart att ha en nära dialog med regionens smittskyddsenhet och följer de rekommendationer vi får därifrån, säger Johan Nilsson.

Undervisning som vanligt för övriga elever

Enligt smittskyddsläkarens rekommendation kan undervisningen fortsätta som vanligt i skolan för de elever som går i förskoleklass till och med årskurs 6.

Information har skickats ut till elever, vårdnadshavare och personal under eftermiddagen.

Fler nyheter