24 november 2020 klockan 17.06

Fjärrundervisning för eleverna på högstadiet

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Sammilsdalskolans huvudentré
Ett tiotal elever och fem anställda med konstaterad covid-19 är förklaringen till att Sammilsdalskolan övergår till fjärrundervisning för andra gången i höst.

Nu väntar fjärrundervisning för eleverna på Sammilsdalskolans högstadium. Åtgärden sätts in för att bromsa smittspridningen som har orsakat en mycket ansträngd vikariesituation och skapat oro bland både elever, vårdnadshavare och personal.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Från och med torsdagen den 26 november övergår årskurs 7-9 på Sammilsdalskolan till fjärrundervisning. Beslutet gäller till och med fredagen den 4 december till att börja med. Därefter fattas nya beslut.

– Vi har märkt en ökad smittspridning, vi har en mycket ansträngd vikariesituation och en hel del oro bland både elever, föräldrar och personal. Den samlade bedömningen blir att det är bättre att övergå till fjärrundervisning och låta ordinarie lärare sköta sina lektioner digitalt, säger rektor Johan Nilsson.

Beslut i samråd med smittskyddsläkare

Skolan har en väl etablerad kontakt med Region Dalarnas smittskyddsenhet på Falu lasarett. På sistone har skolan haft löpande dialog och beslutet om fjärrundervisning har tagits i samråd med smittskyddsläkare.

Viktigt att fortsätta rapportera

Onsdagen den 25 november blir en förberedelsedag då eleverna får information inför fjärrundervisningen och får hämta det skolmaterial som behövs. Från och med torsdagen följs schemat som vanligt förutom elevens val och idrottsvalet som ställs in.

 Nu är det viktigt att föräldrarna fortsätter att meddela skolan om barnen testas positivt för covid-19. Det hjälper oss i vår bedömning av när vi kan återgå till ordinarie undervisning igen, säger Johan Nilsson.

Andra gången i höst

Det här är andra gången som skolans högstadium går över till fjärrundervisning. Första gången var veckan före höstlovet.

Information om beslutet har skickats ut till elever, vårdnadshavare och personal under eftermiddagen.

Fler nyheter