30 november 2020 klockan 19.15

Rekordsnabbt fullmäktige gav klartecken till möten på distans

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Fullmäktigemöte
25 ledamöter fattade två snabba beslut på kommunfullmäktiges möte på måndagskvällen.

Så snabbt har nog aldrig kommunfullmäktiges möte avhandlats i Leksands kommun. 18.00 öppnades mötet. 18.09 var det klart. På mötet tog politikerna beslutet som gör det möjligt att framöver ha fullmäktigemöten på distans.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Årets sista kommunfullmäktigemöte har ofta en diger dagordning med budgeten för kommande år som höjdpunkt. Så även i år. Men på grund av det allvarliga smittläget flyttas huvuddelen av mötet till den 10 december istället.

Två snabba beslut

På måndagskvällen samlades 25 av kommunfullmäktiges 49 ledamöter för att endast fatta två snabba beslut. Det ena var nödvändigt för att framöver få genomföra möten på distans, det andra handlade om att före november månads slut fastställa skattesatsen för kommande år. Fullmäktige fastställde skattesatsen till 21,82 kronor per skattekrona.

Beslut om budgeten 10 december

Nästa möte hålls torsdagen den 10 december klockan 18. Det blir ett helt digitalt möte där alla 49 ledamöter deltar på distans. I dagsläget finns 21 ärenden på dagordningen, bland annat budgeten för åren 2021­‑­2023 och ett beslut om att tillsätta en fullmäktigeberedning som ska titta närmare på förtroendevaldas arvoden. Även det mötet ska direktsändas via webben.

Se mötet i efterhand

Som vanligt kan du ta del av besluten och se det rekordsnabba mötet i efterhand via webb-tv. Med hjälp av tidsangivelserna kan du navigera till de ärenden som du är mest intresserad av. Sändningen finns tillgänglig till och med söndagen den 13 december.

Se mötet i efterhand

Fler nyheter