17 november 2020 klockan 09.58

Stängt på Leksandshallen, Leksands kulturhus och Insjöns bibliotek

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Kulturhuset och Leksandshallen
Leksands kulturhus, Leksandshallen och Insjöns bibliotek håller stängt så länge de lokala allmänna råden gäller i Dalarna. Foto: Lars Dahlström

Leksandshallen stängs för allmänheten. All simundervisning för skolbarn fortsätter dock som planerat. Leksands kulturhus stängs också. Ambitionen är att i någon form kunna erbjuda utlåning av böcker ändå.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

De lokala allmänna råden för Dalarna innebär stor påverkan på Leksandshallen, Leksands kulturhus och biblioteket i Insjön. Eftersom råden uppmanar alla att avstå från att vistas i inomhusmiljöer där människor samlas, till exempel museer, bibliotek, badhus och gym, är det omöjligt att hålla verksamheterna öppna som vanligt.

Stängt till den 10 december – till att börja med

Därför stängs kulturhuset och biblioteket i Insjön från och med tisdagen den 17 november. Leksandshallen stängs för allmänheten från och med onsdagen den 18 november.

Verksamheterna hålls stängda så länge de lokala allmänna råden gäller, i dagsläget till och med den 10 december, men det kan bli en förlängning.

Mer information kommer

På biblioteken undersöks möjligheten att bedriva någon form av utlåningsverksamhet. Hur det i så fall kommer att gå till blir klart inom kort.

Leksandshallen planerar att fortsätta med simundervisning för skolelever på dagtid. Mer information om hur till exempel kortinnehavare kompenseras väntas inom kort.

Vill bromsa smittspridningen

Måndagens besked från regeringen om att tillåta max åtta personer vid sammankomster från och med den 24 november är ytterligare en tydlig signal om situationens allvar.

- Gör din plikt. Gå inte till gym, gå inte till bibliotek, ha inte fester. Ställ in. Hitta inte på undanflykter som skulle göra din aktivitet okej, sa statsminister Stefan Löfven (S) när han presenterade den mycket ingripande åtgärden.

- Genom att stänga våra verksamheter bidrar vi till att bromsa den snabbt ökande spridningen av covid-19. Jag förväntar mig att alla har förståelse för, och följer de beslut som är tagna och de beslut som kommer att tas, säger kommundirektör Göran Wigert.

Beslut om skärpta allmänna råd i Dalarnas län (nyhet från den 12 november)

Mer information om kommunens arbete med coronapandemin

Fler nyheter