28 december 2020 klockan 07.00

Dags för bokslut efter 21 år som kommunens högsta chef

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Göran Wigert
Göran Wigert är glad och stolt över att ha fått vara med och utveckla kommunen under så många år. Han är också tacksam över alla medarbetare som genom åren bidragit till utvecklingen med sina många olika kompetenser.

Det har blivit dags att summera och sätta punkt för 21 år som kommunens högsta chef och totalt 34 år inom Leksands kommun. - Jag är glad och stolt över att ha fått vara med och utveckla vår kommun under så många år, säger Göran Wigert.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Som först ekonom och ekonomichef och därefter kommundirektör är Göran Wigert van att göra bokslut. Men att summera det historiska året 2020, en 21-årig period som kommunens högsta chef och dessutom totalt 34 år som anställd inom Leksands kommun är ingen vanlig situation.

– Det finns många fina minnen från en väldigt händelserik period. Vi har haft en enorm utveckling inom kommunen genom åren, konstaterar han.

Göran Wigert i japansk mundering

Göran Wigert iförd japansk högtidsdräkt i samband med ett av flera besök
i den japanska vänorten Tobetsu.

Vikten av att se människan

Under sin tillbakablick dröjer det inte särskilt länge förrän han kommer in på mjuka värden, om medarbetarnas betydelse och vikten av att se och lyssna på människor.

 Vi gör saker bättre tillsammans! Alla är betydelsefulla kuggar i sitt sammanhang, därför är det så viktigt att vi alltid ser alla människor och det är något jag tycker att vi är bra på. Det är en av Leksands styrkor, säger han.

Det är också någonting som Göran för egen del alltid har försökt att komma ihåg och något som många kollegor kan bekräfta att han har är riktigt bra på.

 Om jag på något sätt har bidragit till en kultur som gör att människor blir sedda och lyssnade på, så är jag väldigt glad. Jag har hela tiden sett det som en viktig del av mitt jobb, säger han.

Ett bevis på Leksands styrka

Kommuninnevånarnas sätt att hantera flyktingvågen 2015 ser Göran som ett bevis på den öppenhet och generositet som finns. Det motbevisar myten om att det är svårt att komma in i samhället i Dalarna och Leksand med alla släktträd och gärdesgårdar.

 Att vara stolt över sin bakgrund och tradition är inget hinder utan tvärtom en trygghet som gör att man lättare kan bjuda in andra människor och kulturer. När man är trygg i sitt eget är det lätt att välkomna andra. Den öppenheten finns i Leksands kommun och jag tror stenhårt på att ett öppet samhälle också är det samhälle som bäst kan utvecklas och få människor att trivas, säger han.

Göran Wigert på cykel

Göran Wigert är en flitig utövare av idrott och friluftsliv. Det populära cykelloppet
Leksandsrundan deltar han gärna i.

Nöjd, glad och stolt

Det är på sätt och vis en omöjlig uppgift att göra en rättvis resumé över åren som gått (se faktarutan med nedslag och milstolpar). Det är så mycket som har hänt och så många människor som har gjort avtryck. Självklart är det också känslosamt emellanåt.

 Men i grunden känns det bra. Jag är glad och stolt över att ha fått vara med och utveckla vår kommun under så många år. Givetvis är det jättemycket som jag kommer att sakna, framför allt medarbetarna och människorna, men också att inte kunna vara med och påverka i de utmaningar som vi måste lösa för att fortsätta utvecklas som kommun.

 Samtidigt känns det ändå som rätt läge att lämna. Jag är helt trygg i att vår kommun står på en så pass stabil grund att kommunen kommer att fortsätta utvecklas – och det känns jättebra att få lämna över stafettpinnen till Caroline Smitmanis Smids.

Fler nyheter