22 december 2020 klockan 12.54

Kommunala sporthallar och gymnastiksalar stängs

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Gymnastiksal

Leksands kommun informerade under måndagen om hur kommunens verksamheter påverkas av de ytterligare restriktioner som regeringen och Folkhälsomyndigheten presenterade den 18 december. På tisdagen togs beslut om ännu en åtgärd för att begränsa smittspridningen.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Kommunala sporthallar och gymnastiksalar stängs för allmänheten och föreningar från och med den 23 december till och med den 24 januari.

– I samverkan med övriga Dalakommuner har vi idag valt att stänga våra inomhushallar. Vi behöver vidta åtgärder för att begränsa smittspridningen och för att hjälpa oss alla att göra rätt och följa råden. Vi bevakar fortsatt nya rekommendationer och följer utvecklingen i samhället löpande, säger kommunikations och beredskapschef Kristina Backlund. 

Leksandshallens alla verksamheter är stängda sedan tidigare och kommer fortsatt vara så fram till och med den 24 januari. 

– Vi ser med oro på den ökade smittspridningen i Leksands kommun. Det är med tungt hjärta som vi tagit detta beslut då vi samtidigt värnar väldigt mycket om barn och ungas möjlighet till idrott och rörelse. Förändringar kan göras på kort varsel om det skulle öppnas någon sådan möjlighet, säger samhällsutvecklingschef Åke Sjöberg. 

 

Fler nyheter