03 december 2020 klockan 16.23

Leksands gymnasium inför fjärr- och distansundervisning

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Skolgatan inne i Leksands gymnasium, elever sitter och står vid olika bord i kafeterian.
Gymnasiet hade fjärr- och distansundervisning under sista delen av vårterminen 2020. Nu ska eleverna återigen få undervisning hemifrån.

Från och med måndagen den 7 december inför Leksands gymnasium fjärr- och distansundervisning för sina elever under resten av höstterminen. – Vi är väl förberedda, säger rektor Marcus Zetterlund.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Folkhälsomyndigheten och regeringen har beslutat om att gymnasieskolorna i Sverige ska återgå till distansundervisning. Beslutet gäller från 7 december fram till den 6 januari. Regeringens förhoppning är att gymnasieskolorna kan öppna till vårterminen.

Beslutet fattas för att bromsa spridningen av covid-19 och Leksands gymnasium följer rekommendationen.

– På det här sättet kan vi som gymnasieskola vara med och ta vårt ansvar. Jag förväntar mig att eleverna, och deras vårdnadshavare, visar samma engagemang och ansvarstagande som de visade i våras. Tillsammans kan vi göra skillnad, säger rektor Marcus Zetterlund.

Folkhälsomyndigheten tillåter vissa undantag från distansundervisning.

– Just nu jobbar vi intensivt med planering för vilka delar av undervisningen som kommer vara på plats. Elever som berörs av det kommer att få information.

All information till elever via V-klass och Teams

Under fredagen (4/12) får eleverna all information som behövs för att fortsätta skolarbetet på måndag morgon.

– Vi kommunicerar ut alla förändringar som rör eleverna via V-klass och Teams. Lärarna tar kontakt med alla elever i sina undervisningsgrupper och hjälper var och en, säger Marcus Zetterlund.

Fler nyheter