21 december 2020 klockan 07.00

Rekordstort ekonomiskt bidrag till 150 behövande inför julen

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

julklappen
Bidraget som delas ut via socialtjänsten kan vara avgörande för om några barn får en julklapp även i år eller inte.

Inför årets jul delar socialtjänsten ut mer pengar än någonsin till behövande i Leksands kommun. Pengarna kommer från Lions, Pingstkyrkan och två fonder som socialtjänsten administrerar.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Sedan många år tillbaka har socialtjänsten förmedlat en gåva från Lions till dem som behöver det mest inför julhelgen. Sedan några år gör socialtjänsten samma sak för Pingstkyrkan.

– Våra biståndshandläggare, hemtjänsten, anhörigstödjare och socialsekreterare lämnar förslag på personer och familjer. Vi försöker att nå dem som har störst behov oavsett om de har pågående insatser hos socialtjänsten eller ej, säger förste socialsekreterare Marie Holst Bustad.

Pengar från två fonder

Kommunens insats är inte bara att bidra med porto och en ganska stor arbetsinsats för att administrera och fördela bidragen på bästa sätt. Kommunen delar också ut pengar från två egna fonder till personer som länge har haft en låg inkomst. Det är avkastningen från Socialnämndens stiftelse för stöd till behövande samt Erik Verner Anderssons stiftelse som fördelas. I år räcker avkastningen till ett välkommet tillskott för 35 personer.

Presentkort från Lions och Pingstkyrkan

Pengarna från Lions kommer i form av presentkort på Coop och från Pingstkyrkan är det presentkort hos Köpmannaföreningen i Leksand som gäller. Totalt får omkring 150 personer dela på cirka 100 000 kronor.

 Vi vet att många har svårt att få ekonomin att gå ihop, främst under julen. Vi vet också att det här är något som verkligen skänker julglädje för många, säger Marie Holst Bustad.

Bidraget hanteras helt oberoende av eventuellt ekonomiskt bistånd från kommunen och det betraktas inte heller som inkomst i beräkningarna av ekonomiskt bistånd.

Fler nyheter