Eldningsförbud

Från och med torsdagen den 8 juni 2023 klockan 12.00 råder det eldningsförbud i Leksands kommun. 
Läs mer om förbudet här.

 

18 december 2020 klockan 14.42

Symboliskt spadtag för nya sporthallen i Leksands kommun

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Från vänster: projektchef Per Gummås från Skanska Sverige AB, representant från Leksand Insjön innebandyförening Teresia Karlsson, ordförande i utskottet för samhällsbyggnad Sebastian Larsson och oppositionsråd Viktor Zackrisson

Efter en lång och givande process av planering och projektering, med en höst fylld av markarbeten, togs idag 18 december det första symboliska spadtaget för nya sporthallen som ska byggas i Leksand.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Nya sporthallen byggs ihop med den befintliga sporthallen Leksandshallen på idrottsområdet Lugnet. Detta för att möta behovet av idrottsytor för Leksand och Insjöns innebandyförening, andra idrottsföreningar samt skolans verksamheter såväl inom ordinarie undervisning som för idrottsutbildningarna.

Byggnationen beräknas vara färdig hösten 2022

Uppförandet av sporthallen sker i samverkan med entreprenören Skanska Sverige AB och Structor Projektledning Dalarna AB på uppdrag av Leksands kommun. Byggnationen beräknas vara färdig hösten 2022. Då kommer Leksands kommuns första fullstora innebandyplan på 40x20 meter vara på plats.

– Vi har arbetat målmedvetet och ska göra allt vi kan tillsammans med entreprenören för att vi ska ha en ny fin hall på plats till hösten 2022. Det är en stor tillgång för kommunen, berättar Åke Sjöberg, sektorchef för Samhällsutveckling.

Leksands Kommun,Ledningsgrupp,Åke Sjöberg,
Åke Sjöberg, sektorchef för Samhällsutveckling

Närvarande vid första symboliska spadtaget

Med anledning av pandemin blev spadtaget endast symboliskt med bara några få närvarande. På plats var ordförande i utskottet för samhällsbyggnad Sebastian Larsson (M), oppositionsråd Viktor Zackrisson (S), projektchef Per Gummås från Skanska Sverige AB samt Teresia Karlsson som representant för Leksand Insjön Innebandyförening.

Visionsbilder på nya sporthallen

Fler nyheter