09 december 2020 klockan 17.38

Ullvis femmor knep en finalplats i år igen

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Ullvi skola klara för kvartsinal i Vi i femman
Ullvi skolas femteklassare gjorde det igen. Nu väntar direktsänd kvartsfinal i frågetävlingen Vi i femman.

Ullvi skola fortsätter att skörda framgångar i frågetävlingen Vi i femman. Även det här läsåret är Ullvis femteklassare en av åtta finalister som får tävla i Radio Dalarnas direktsända kvartsfinal.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Grundskolorna i Leksands kommun står sig väl i konkurrensen i den populära frågetävlingen Vi i femman. Förra året kom två av åtta finalister från Leksands kommun, Siljansnäs skola och Ullvi skola. Årets femmor på Ullvi skola ville inte vara sämre än sina föregångare och jublet visste inga gränser när de fick glädjebeskedet via radion.

Flera förklaringar till framgångarna

Enligt en av lärarna på skolan, Ulrica Elisson Grane, är tidigare klassers framgångar något som motiverar eleverna, men det finns också andra tänkbara förklaringar till Ullvis finalplatser.

– Vi tror att en av orsakerna är att vi jobbar med ”Grej of the day” som gör att eleverna blir allmänbildade och tycker att det är kul med kunskap och att lära sig många olika saker, säger hon.

Skolan jobbar också mycket med motiverande arbetssätt för att få eleverna medvetna om vikten av sitt eget lärande.

 Att eleverna har gått vidare i Vi i femman är verkligen en bra feedback på att deras hårda arbete lönar sig, säger Ulrica Elisson Grane.

Kvartsfinal den 19 januari

Kvartsfinalerna direktsänds i P4 Radio Dalarna den 19-28 januari 2021. Om Ullvi skola går vidare väntar först semifinal och – om klassen vinner där - väntar länsfinalen. Tre av totalt 200 skolor i landet gör sedan upp i en tv-sänd riksfinal.

Ullvi skola klara för kvartsinal i Vi i femman

Ullvi skola representeras av Walter Hedgården och Ronja Andersson.

Fler nyheter