17 december 2020 klockan 16.50

Vädjan till anhöriga att undvika besök

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Edshultsgården
Kommunen avråder från besök på våra äldreboenden under stundande storhelger.

Kommunen går nu ut med en vädjan till anhöriga på boenden att undvika besök. Besöksavrådan är en försiktighetsåtgärd då de boende tillhör en riskgrupp för covid-19.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Den 14 december träder nya skärpta råd i kraft i hela landet. Det innebär att alla är skyldiga att vidta försiktighetsåtgärder för att skydda sig själv och andra mot spridning av covid-19.  

– För att skydda våra boenden vädjar vi starkt att inte genomföra besök på äldreboendet under jul- och nyårshelgen, säger socialchef Ulrika Gärdsback. 

En försiktighetsåtgärd

Besöksavrådan är en försiktighetsåtgärd eftersom våra boende tillhör en riskgrupp för sjukdomen. Under denna period kommer verksamheterna eftersträva att hitta individuella lösningar så att anhöriga i någon form kan fortsätta ha kontakt med sina nära och kära. Undantag kommer också att göras vid specifika situationer.

Begränsad smittspridning i sociala sektorns verksamheter

I början av december informerades om konstaterad covid-19 smitta på äldreboendet Edshultsgården.  

– Flera av de insjuknande har tillfrisknat men en av de boende har avlidit, vilket vi är väldigt ledsna för, säger socialchef Ulrika Gärdsback.

Inom verksamheterna arbetar man fortsatt med att följa de rekommendationer och rutiner som finns för att hindra smittspridningen av covid-19. I dagsläget finns ingen konstaterad smitta i någon annan av sociala sektorns verksamheter.  

– Vi vet att den stundande jul- och nyårshelgen inte kommer kunna bli som vanligt i denna annorlunda tid. Tillsammans måste vi ta ansvar och följa de rekommendationer som råder för att bromsa smittspridningen. Det är också därför vi vill gå ut med denna starka vädjan om att undvika besök, avslutar Ulrika Gärdsback.

Fler nyheter