24 februari 2020 klockan 16.28

Arbete dygnet runt med brobyte

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Två grävmaskiner arbetar med att gräva vid bron vid Norsbro. Två personer i varselkläder står med mindre svarta trummor nära vattenkanten.

I dag (24/2) startade arbetet med att byta bron vid Norsbro. Det är en efterlängtad start, då framkomligheten på den befintliga bron har varit begränsad på grund av dålig bärighet. Under brobytet är vägen avstängd för fordonstrafik.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Arbetet pågår dygnet runt från 24 februari till och med 29 februari. Enligt tidplanen ska bron kunna öppna på söndag den 1 mars. Under tiden som bron är avstängd hänvisas trafiken till Sågmyravägen söderut via Rönnäs och Insjön. Gående och cyklister kan passera platsen även då vägen är avstängd.

– Tidpunkten för projektet har valts med omsorg, men tyvärr har vi vädrets makter emot oss. Vi hade räknat med lågt vattenflöde och tjäle som skulle göra att de alternativa vägarna skulle fungera bra. Vi kan dock nu konstatera att inget av det föll ut. Vi har därför tvingats stänga av vägen över golfbanan (Tibble-Lyckavägen) och hänvisar enbart till den längre vägen över Insjön, säger Olle Oskarsson, gatuchef på Leksandsbostäder. 

Inget alternativ att vänta med renovering

Det har inte varit ett alternativ att skjuta på projektet. Det skulle medföra ökade kostnader och mer utdraget besvär för de drabbade. Projektet skulle behöva skjutas på i ytterligare ett år. Att göra det under sommarperioden har aldrig varit ett alternativ då det skulle skada djurlivet.

– Vi förstår att detta gör vardagen lite svårare för de som använder vägen och vi gör allt för att tidplanen ska hålla. Ni får gärna följa progressen på kommunens hemsida och Facebooksida, säger Olle Oskarsson.

Leksands kommuns Facebooksida

Läs mer här: Brobyte och vagavstangning i Norsbro under sportlovet

Fler nyheter