17 mars 2020 klockan 16.35

Gymnasiet och vuxenutbildningen inför distansundervisning

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Skolgatan på Leksands gymnasium
Normalt är det alltid liv och rörelse på Leksands gymnasium, men från och med i morgon är det distansundervisning som gäller.

Leksands gymnasium inför distansundervisning för alla sina elever från och med onsdagen den 18 mars. Information om hur undervisningen i praktiken ska gå till kommer på den gemensamma skolplattformen V-klass.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Leksands gymnasium följer regeringens rekommendation att införa distansundervisning för alla sina elever. Beslutet fattas för att bromsa spridningen av covid-19 och på så sätt avlasta sjukvården och skydda de mest sårbara från att smittas.

– På det här sättet kan vi som gymnasieskola vara med och ta vårt ansvar. Nu förväntar jag mig engagemang och ansvarstagande från våra elever, men även deras kompisar och vårdnadshavare. Tillsammans kan vi göra skillnad, säger rektor Marcus Zetterlund.

All information kommer i V-klass

Under tisdagen får eleverna all information som behövs för att fortsätta skolarbetet på onsdag morgon.

– Vi kommunicerar ut alla förändringar som rör eleverna på V-klass. Lärarna tar kontakt med alla elever i sina undervisningsgrupper och hjälper var och en, säger Marcus Zetterlund.

– Observera att det finns särskild information i V-klass kring gymnasial lärlingsutbildning och arbetsplatsförlagt lärande, APL, fortsätter han.

Distansundervisning på vuxenutbildningen

Vuxenutbildningen Leksand-Rättvik har redan gått över till undervisning på distans. Beslutet om distansundervisning gäller tillsvidare för både vuxenutbildningen och gymnasiet.

Förbereder oss inom grundskolan

Grundskolor och förskolor påverkas inte av regeringens nya rekommendation. Just nu är bedömningen att friska barn kan gå till grundskolan och förskolan.

Regeringen undersöker möjligheten att ta fram en ny lag som gör det möjligt att garantera omsorg för barn vars föräldrar har samhällsviktiga arbeten. Lagen kan behövas om grundskolor och förskolor måste stänga på grund av pandemin.

Kommunen har en plan för eventuell distansundervisning i grundskolan. Kommunen förbereder också för hur barnomsorg ska kunna erbjudas barn med föräldrar som har samhällsviktiga yrken.

Fler nyheter