20 mars 2020 klockan 15.38

Hårt arbete för att stötta det lokala näringslivet

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Lotta Zackrisson
Ekonomichef Lotta Zackrisson leder den arbetsgrupp som bland annat ska fokusera på att stötta det lokala näringslivet.

Att försöka begränsa coronakrisens konsekvenser för det lokala näringslivet är ett av många områden som kommunledningen nu fokuserar på.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Coronapandemin slår snabbt och hårt mot många näringar i landet. Det lokala näringslivet i Leksands kommun är inget undantag. Allra hårdast drabbas företag inom besöksnäringen. Det visar den kartläggning som kommunens näringslivsavdelning har gjort.

– Vi har pratat med de flesta hotell i kommunen och håller covid-19 utbrottet greppet om samhället över turistsäsongen så riskerar flera företag att gå i konkurs, säger näringslivschef Per Strid.

Samarbete för näringslivet

Leksands kommuns jobbar för högtryck för att möta krisen på många olika områden, bland annat inom det lokala näringslivet. En särskild arbetsgrupp har utsetts med ekonomichef Lotta Zackrisson som ledare.

– Tillsammans med näringslivets intresseorganisationer och företrädare för bankerna har vi nu kontinuerliga samrådsmöten för att följa utveckling. Vi ska göra vad vi kan för att bra lösningar sprids och om möjligt kunna medverka till att det kan ske utbyte av personal mellan företag, säger hon.

Fler nyheter