10 mars 2020 klockan 12.33

Så arbetar kommunen med frågor om det nya coronaviruset

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

coronavirus, covid-19, smitta, hosta, nysa
Det finns flera enkla knep för att undvika att sprida smitta. Tvätta händerna, hosta i armvecket och använd pappersnäsdukar som du slänger efter snytningen är några.

Leksands kommun följer händelseutvecklingen av det nya coronaviruset och sjukdomen covid-19.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Oron för det nya coronaviruset märks även i Leksands kommun och flera av våra verksamheter har varit i kontakt med oroliga invånare. De nationella riktlinjerna från framför allt Folkhälsomyndigheten ligger till grund för de beslut som fattas inom kommunen.

– Eventuella beslut om någon form av avsteg fattas endast i samråd med mig och efter kontakt med smittskyddsenheten på Region Dalarna, säger kommundirektör Göran Wigert.

Flera extrainsatta möten

Kommunledningen följer händelseutvecklingen löpande. Under förra veckan hade kommunledningen tre extra möten med anledning av coronaviruset och under måndagen den här veckan hölls ytterligare ett möte.

– Vi har inte gått upp i stabsläge, men vi arbetar nära vår beredskapssamordnare och vår kommunikationsavdelning för att följa händelseutvecklingen och hantera situationen på bästa sätt, säger Göran Wigert.

Friska behöver inte stanna hemma

Enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer finns det ingen anledning för personer som rest i riskområden att stanna hemma från förskolan, skolan eller jobbet om de är friska.

Myndigheten betonar vikten av att stanna hemma om man är sjuk – även vid mild sjukdom och särskilt om man är i kontakt med sårbara grupper såsom äldre.

Personer som har rest i riskområden eller varit i kontakt med bekräftade fall uppmanas också att vara extra uppmärksam och vid sjukdomssymptom ringa 1177, inte åka till vårdcentralen eller akuten.

Kommunens information om coronaviruset

Leksands kommun samlar sin information om coronaviruset, covid-19, här på webben.

Kommunen om coronaviruset, covid-19

Fler nyheter