28 april 2020 klockan 12.09

Information gällande covid-19 i kommunens verksamheter

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Närbild på ingången till Leksands kommunhus.

Det finns en samhällsspridning av det nya coronaviruset i Dalarna och Leksand är inget undantag. Det är en allvarlig situation vi står inför i vårt samhälle, både nationellt och lokalt. Som kommun har vi inte för avsikt att redovisa antalet eventuella dödsfall.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Som vi tidigare informerat om konstaterades den 16 april den första covid-19-smittan hos boende på ett av våra äldreboenden och hos kunder inom Leksands kommuns hemtjänst.

– Vi vet att den allvarligaste konsekvensen av covid-19 är att personer avlider. När det händer är det stor sorg för alla anhöriga och närstående. Vi behöver därför hjälpas åt att minska smittspridningen genom att följa rekommendationerna som finns. Det är också viktigt att vi kommer ihåg att många av de som blir sjuka också tillfrisknar från covid-19, säger socialchef Ulrika Gärdsback.

Leksands kommun har inte för avsikt att redovisa antalet eventuella dödsfall med hänsyn till de anhöriga, till våra medarbetare och patientsekretessen. Om dödsfall inträffar får berörda information enligt samma rutiner som vid dödsfall som inte beror på covid-19.

Fler nyheter