30 april 2020 klockan 14.25

Leksand - Dalarnas främsta friluftskommun varje år sedan 2010

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Appen Naturkartan guidar besökare i Leksands natur
Appen Naturkartan är en av nyheterna sedan förra årets ranking.

I ett helt decennium har Leksands kommun varit en av landets bästa friluftskommuner. Även i år blev det en placering bland de allra främsta – en finfin 12:e plats.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Att vara en högt rankad friluftskommun är en del av Vision 2025 och något som kommunen har lyckats med varje år sedan 2010. Naturvårdsverkets ranking 2020 är inget undantag. Leksands kommun får 30,5 av 32 möjliga poäng och rankas tolva i landet och etta i Dalarna.

Rankingen bygger på bedömningar inom tre områden. Kommunen får full pott när det gäller kategorierna Planer för friluftsliv och Information och samarbete. Däremot fattas futtiga 1,5 poäng när det gäller kategorin Aktiviteter inom friluftsliv.

Tydligt mål och fint samarbete

En viktig förklaring till framgångarna är kommunens tydliga friluftslivsprofil och lika tydligt mål att friluftslivet ska vara attraktivt och tillgängligt för så många som möjligt. Kommunen jobbar målmedvetet med det, men delar också framgångarna med en rad ideella krafter.

En nyhet sedan förra årets ranking är till exempel lanseringen av appen Naturkartan som gör det enkelt att på egen hand ge sig ut på upptäcktsfärd i kommunens natur. Med hjälp av modern teknik blir det lättare för alla att hitta nya spännande platser.

Testa Naturkartan

Fler nyheter