29 april 2020 klockan 09.45

Nära samarbete skapar ett aktivt och tryggt Leksand

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Tonåringar
"Vi har ett nära och bra samarbete med våra ideella krafter som idrottsföreningar, Svenska kyrkan, frikyrkor och polisen. De gör ett fint arbete som betyder extra mycket nu", säger Carin Fredlin, utbildningschef.

Tillsammans skapar vi ett aktivt och tryggt Leksand

Hoppas att du vill vara med och dela ansvaret för barn och unga tillsammans med oss.

 • Första vandringspasset startar klockan 20.30 bägge dagarna.
 • Onsdag 10 juni träffas vi inför varje pass, respektive avslutar passen på St Persgården. Ingång entrén som är mittemot Kulturhusparkeringen.
  Fredag 12 juni är det samling och avslut på Leksands gymnasium. Ingång entrén som är mittemot Sammilsdalskolan.
 • Tre till fyra vuxna går tillsammans i pass på en och en halv timme.
 • Vi bjuder på något att dricka och smörgås.
 • Ta gärna med egen vattenflaska.
 • Naturligtvis föregår vi vuxna med gott exempel och är nyktra.
 • Viktigt att ha på sig ”kläder efter väder”.

Varmt välkommen att delta!

Fyll i en anmälan per vuxen.

Välj vilket/vilka pass du vill hjälpa till med:

Dina personuppgifter - det här har du rätt att göra

Enligt dataskyddsförordningen (även kallad GDPR – General Data Protection Regulation) har du rätt

 • att få tillgång till de personuppgifter om dig som vi har sparat
 • att få veta hur vi behandlar dina personuppgifter
 • att radera, rätta eller begränsa vår behandling av dina personuppgifter
 • att klaga på vår behandling av personuppgifter till Integritetsskyddsmyndigheten (IMY) som tidigare hette Datainspektionen
 • eller begära att behandlingen av dina personuppgifter upphör genom att kontakta kommunens dataskyddsombud (kommun@leksand.se).

Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter.

Den här våren är det mycket som är annorlunda. Äldre och riskgrupper stannar hemma och får hjälp av släkt, vänner eller ovärderliga volontärer. Våra barn och ungdomar har fått aktiviteter och resor inställda och våra gymnasieungdomar studerar hemma.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Vi hittar nya former att umgås digitalt, upptäcker naturen och verksamheter flyttar utomhus. Leksand har fantastiska förutsättningar både till organiserad idrott och till spontanidrott. Det är mycket aktivitet, bland annat runt Siljansvallen.

– Det är positivt att våra barn och ungdomar håller igång och hittar alternativ, så länge det sker på ett tryggt och säkert sätt som inte bidrar till att öka smittspridningen, säger utbildningschef Carin Fredlin.

Brev till föräldrar och vårdnadshavare

Förra veckan skickade Leksands kommun, tillsammans med friskolorna i kommunen och polisen, ut ett brev till föräldrar och vårdnadshavare. Anledningen är att det har uppmärksammats att barn och ungdomar är ute sena kvällar och nätter och att det bland annat förekommit skadegörelse och olovlig körning.

– Om du som förälder eller vårdnadshavare tycker att det är svårt att sätta gränser för barn och ungdomar kan du alltid kontakta familjeteamet på för att få hjälp och stöd, säger Carin Fredlin.

Kontakta familjeteamet

Välkommen på vuxenvandring under valborg

Inom kommunen har flera verksamheter ett nära samarbete. Föräldrar, vårdnadshavare och vuxna som är ute bland våra barn och ungdomar är också viktiga. På valborg den 30 april anordnas en vuxenvandring under kvällen och natten runt om i Noret. Det är samling utanför S:t Persgården från klockan 20.00 och alla som vill och kan är välkomna dit under kvällen. Anmälan görs via formuläret.

– Personal från kommunen och kyrkan kommer att finnas på plats. Ni som föräldrar, vårdnadshavare och vuxna är viktiga för våra barn och ungdomar. Varmt välkommen att delta i vandringen. Tillsammans skapar vi ett aktivt och tryggt Leksand, säger Carin Fredlin. 

Fler nyheter