29 maj 2020 klockan 11.59

40 nya sommarjobb till kommunens ungdomar

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Lisa Kullgren Larsson, sommarjobbar på gata/park
Lisa Kullberg Larsson är en av alla ungdomar som fått sommarjobb i Leksands kommun på senare år.

Leksands kommun erbjuder ytterligare 40 nya sommarjobb till ungdomar med hjälp av regeringens extra statsbidrag. Ungdomarna får bland annat jobba som vaktmästare på kommunens skolgårdar och trafikvakter vid Åhlbybadet i Insjön.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Regeringens satsning på sommarjobb till ungdomar kommer att märkas i Leksands kommun den här sommaren. Kommunens krisledning har antagit regeringens utmaning och erbjuder 40 nya sommarjobb inom olika kommunala verksamheter.

Vaktmästare, trafikvakter och assistenter på biblioteket

Det rör sig till exempel om assistenter på Leksands bibliotek, vaktmästare som ska ta sig an utemiljön på kommunens skolgårdar och trafikvakter som ska garantera säkerheten vid järnvägsövergången i Åhlbyn, Insjön.

– Det är en bra mix av jobb med olika längd, olika arbetstider och olika krav på kvalifikationer. Sommarjobben är möjliga att söka från och med nu och drygt en vecka framåt, säger ekonomichef Lotta Zackrisson.

Ansök direkt på webben

Sommarjobben kan sökas av alla som går ut årskurs nio i år, går gymnasiet eller är färdig med sin gymnasieutbildning till sommaren och bor i kommunen. Antalet jobb är begränsat och ansökningstiden är kort, så det gäller att vara snabb med sin ansökan. Anställning görs efter principen "först till kvarn" förutsatt att man uppfyller de krav som ställs. Ansökan görs enkelt här via kommunens hemsida senast söndagen den 7 juni.

Fler nyheter