13 maj 2020 klockan 13.54

Årets skolavslutning firas i klassrummet

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

annorlunda skolavslutning
I år blir det en annorlunda skolavslutning i kommunens sju grundskolor.

Det blir en historiskt annorlunda skolavslutning för eleverna i kommunens grundskolor. Barnen firar klassvis i sina klassrum utan föräldrar och släktingar på plats. Efteråt släpps de ut vid olika tidpunkter och genom olika dörrar.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Coronapandemin har präglat grundskolan under en stor del av vårterminen. Frånvaron har varit hög bland både elever och personal och under en period förväntade sig många att skolorna skulle stängas på grund av smittspridningen i samhället.

Men ännu har regeringen inte tagit det drastiska beslutet. Istället fortsätter verksamheten och den 10 juni är det dags för skolavslutning.

Historisk avslutning

I Leksands kommun blir det en historiskt annorlunda skolavslutning utan parader, större samlingar och ceremonier. Istället firar eleverna klassvis, i sina klassrum med sina närmaste lärare. Efteråt släpps barnen ut på olika tider och via olika dörrar där föräldrarna får hämta sina barn utan att dröja kvar på skolgården.

- Skolavslutningen blir väldigt annorlunda i år. Det handlar om att minimera risken för smittspridning och följa gällande rekommendationer. Vi märker redan att både elever och vårdnadshavare är väldigt förstående inför situationen, säger grundskolechef Annica Sandy-Hedin.

Detaljerad information via Infomentor

Alla elever och vårdnadshavare får inom kort detaljerad information om skolavslutningen via skolplattformen Infomentor. Där framgår det också vad som gäller för de barn som går på fritids.

Fler nyheter