29 maj 2020 klockan 08.06

Fritidsgården Jippo öppnar igen - men med restriktioner

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Fritidsledaren Ove Olsson utanför entrén till fritidsgården Jippo i Insjön
Fritidsledaren Ove Olsson är ett välbekant ansikte för kommunens barn och ungdomar. Från och med årsskiftet jobbar han på Jippo och under den senaste månaden har han bedrivit något av en ambulerande fritidsgård där han tillsammans med kollegor sökt upp ungdomar på bland annat Siljansvallen i Leksand och IP i Insjön.

På måndag öppnar fritidsgården Jippo igen. Verksamheten anpassas på flera sätt för att minimera risken för coronasmitta. Bland annat begränsas antalet besökare och delar av programmet flyttas utomhus.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Stängningen av fritidsgården Jippo den 16 mars var ett av de första besluten som kommunens krisledning fattade på grund av coronapandemin. Sedan dess har personalen förstärkt bemanningen inom grundskolan.

Flera anpassningar av verksamheten

Men på måndag öppnar fritidsgården igen. Det är ordinarie öppettider som gäller, även om verksamheten anpassas på flera andra sätt. Alla trånga utrymmen bemannas endast av personal, flera aktiviteter flyttas utomhus och för den som beställer snacks blir det bordsservering vid anvisade platser.

­- Vi begränsar också antalet personer som får vistas i lokalen samtidigt. I e-sportarenan får det vara max sex personer och i stora hallen 12. Då kan man spela biljard, pingis och hänga i sittgrupperna utan att det blir trångt, säger verksamhetschef Viktoria Hermansson.

E-sportarena, Insjön

Jippos E-sportarena.

Dagkollo blir utökad fritidsgårdsverksamhet

Det blir inte heller dagkolla som vanligt den här sommaren. Istället erbjuder Jippo en utökad fritidsgårdsverksamhet under två veckor efter midsommar (vecka 26-27) som barnen får anmäla sig till. Exakt hur programmet blir är inte klart. Det planeras just nu.

Läs mer om fritidsgården Jippo

Fler nyheter