07 maj 2020 klockan 09.54

Vi ställer om och webbsänder vår företagarfrukost den 8 maj

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Näringslivsutvecklare

Monica Nyberg

Telefon: 0247-803 14

E-postadress:

Besöksadress: Torget 5, 79327 Leksand

Frukost-tv för företagare

Med de rekommendationer vi får om hålla social distans med anledning av covid-19 var det självklart för näringslivsavdelningen på Leksands kommun att ta beslutet att ställa om från ett fysiskt event till en webbsänd företagarfrukost.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Företagarfrukostarna har webbsänds varje fredag under flera veckor och nu har även fler kommuner hängt på konceptet. 

– När första restriktionen kom om folksamlingar bestämde vi direkt att vi webbsänder frukosten. Vi vill inte missa möjligheten att lyfta de frågor som vi nu står med. Efter ett telefonsamtal hade vi fått tillgång till LIF:s inspelningsstudio. Deras självklara inställning till att hjälpa bidrog till att det blev enklare, säger näringslivsutvecklare Brita Klingberg.

Flera kommuner vill samarbeta

Samtidigt var det flera kommuner som gick i samma tankar kring sina företagarfrukostar. Efter att Leksands kommun sänt de första avsnitten fick vi många uppskattande kommentarer från andra kommuner i regionen och då fick vi också frågan om vi kunde tänka oss samarbeta. 

Först ut var näringslivskontoret i Falun med Linda Wallin och sen hoppade också Borlänge på med Angelica Ekholm och hennes team. 

– Samarbetet kändes självklart direkt. Frågorna som berör näringslivet nu under coronakrisen är generella eftersom det handlar om företagens överlevnad när kunder och ordrar försvinner, säger Brita Klingberg. Därför blev det smart att jobba tillsammans. 

Samtidigt är ambitionen att sätta en lokal prägel på frågorna så att det också blir relevant kopplat till våra företag och näringar här i Leksand.

Höga tittarantal – anmäl dig du också

Tittarantalet ökar med varje sändning, senaste sändningen har nått 265 tittare från hela Dalarna. 
– Det är ett tecken på att vi gör rätt saker, säger Brita Klingberg. Välkommen med din anmälan! Vi finns här för att hjälpa till.

Fler nyheter