08 juli 2020 klockan 09.51

Bilfria nätter ska ge lugn på Siljansvallen

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Körförbud på Klockaregatan
Från och med den 1 juli råder ”förbud mot trafik med annat motordrivet fordon än moped klass II” på en del av Klockaregatan i Leksand.

Från och med nu är det förbjudet att köra EU-moped, A-traktor och bil på Siljansvallen nattetid. Förbudet är ett sätt att få stopp på skadegörelse och oro vid idrottsanläggningen.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Idrottsplanerna på Siljansvallen är en populär samlingsplats för många. På senare år har allt fler ungdomar vistats i området även sena kvällar och nätter. Under våren tilltog problemen med relativt omfattande skadegörelse, nedskräpning och stök.

- Det har till exempel varit fordon som har sladdat på fotbollsplanerna och konstgräsplanen och en moped som har ”brännt däck” inne på toaletten. Det har också varit problem med bilar som spelar hög musik långt in på natten. Allt sammantaget har inneburit en ökad otrygghet då respekten för andra människor i regel varit ganska låg, säger Sebastian Larsson (M) som är ordförande i utskottet för samhällsbyggnad.

Motorfordonstrafik förbjuden

För att komma tillrätta med problemen begränsas nu möjligheten att köra motorfordon i området. Mellan klockan 23 och 05 är det förbjudet att köra bil, A-traktor och EU-moped på Klockaregatan från basebollplanen till konstgräsplanen.

- Förhoppningen är att begränsningen ska räcka för att få slut på problemen i området, säger Sebastian Larsson.

klockaregatan.PNG

Det är sträckan från basebollplanen till parkeringen vid skateparken som berörs av förbudet.

Fler nyheter