26 augusti 2020 klockan 08.32

Dags att svara på årets medborgarundersökning

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Bild på många människor, bilden är medvetet ofokuserad.

Den här veckan skickar Statistiska centralbyrån SCB ut årets medborgarundersökning till 1 200 slumpmässigt valda personer som får tycka till om Leksands kommun och hur det är att bo och leva här. Ju fler som svarar desto bättre och säkrare blir resultatet.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

I medborgarundersökningen betygsätter kommunens invånare följande tre områden:

  • Kommunen som en plats att bo och leva på
  • Kommunens verksamheter
  • Medborgarnas inflytande i sin kommun

– Genom att svara på enkäten hjälper du oss att få veta hur invånarna ser på kommunen. Det ger oss också en bra inblick i hur våra verksamheter fungerar. Vi använder resultatet för att följa upp våra mål och som underlag för kommande beslut. Därför hoppas jag att du tar dig tid att svara om du blir utvald, säger Göran Wigert, kommundirektör.

Svara senast 3 november

Deltagarna i undersökningen kan välja att besvara undersökningen antingen på pappersenkät eller via webben. Webbenkäten finns förutom på svenska även på engelska, finska och spanska. Pappersenkäten finns på svenska och arabiska. Inloggningsuppgifter till webbenkäten finns i informationsbrevet som skickas ut den 24-28 augusti.

Årets undersökningsperiod pågår till den 3 november. Resultaten presenteras i december.

Det är Statistiska centralbyrån som gör enkätundersökningen på uppdrag av Leksands kommun. Totalt 273 av Sveriges 290 kommuner har någon gång varit med i undersökningen sedan starten 2005.

Fler nyheter