25 augusti 2020 klockan 14.51

Dags för nystart av öppna förskolan och babyöppet

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Liza Thunell och Ylva Englén vid öppna förskolan i Leksand
Liza Thunell och Ylva Englén ser verkligen fram emot att få välkomna alla barn och föräldrar till öppna förskolan igen.

Måndagen den 31 augusti startar öppna förskolan och babyöppet efter ett långt uppehåll på grund av coronapandemin. – Äntligen. Vi längtar verkligen efter att få träffa alla barn och föräldrar igen, säger Ylva Englén och Liza Thunell.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Ett av de första besluten som kommunens krisledning fattade på grund av coronapandemin var att stänga öppna förskolan på Familjecentralen Bönan och förflytta personalen till andra verksamheter. Nära ett halvår senare, måndagen den 31 augusti, får verksamheten starta igen och personalen ser verkligen fram emot att få träffa alla barn och vuxna.

Begränsat antal barn per grupp

Men verksamheten fortsätter inte precis som vanligt. För att minska risken för smittspridning begränsas besöksantalet till max tio barn per grupp.

– Vi gör så här för allas trygghet och hoppas att alla har förståelse för det. Tyvärr innebär det att barn och föräldrar kan tvingas vända i dörren om maxgränsen redan är uppnådd, säger Ylva Englén och Liza Thunell.

Folkhälsomyndighetens övriga riktlinjer gäller givetvis också, bland annat att alla som besöker verksamheten måste vara symtomfria och ha varit friska i minst 48 timmar, att alla som deltar ska vara noggranna med att hålla avstånd till varandra och tvätta händerna ofta och noga.

Fler nyheter