11 augusti 2020 klockan 13.38

Guldkant i tillvaron på kommunens boenden under pandemin

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Kocken Mhidi Ismail bjuder på grillunch på Solhems särskilda boende i Insjön den 5 augusti 2020.
Kocken Mhidi Ismail bjuder på grillunch på Solhems särskilda boende i Insjön den 5 augusti 2020.

Trivsamma fikastunder, sittgympa, promenadgrupper, surströmmingslunch och korvgrillning. Det är några exempel på aktiviteter som våra medarbetare gör för att förgylla vardagen för de som bor på Leksands kommuns olika boenden under pandemin.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Besöksförbudet inomhus på kommunens äldreboende och i LSS-verksamheten för personer med funktionsnedsättning innebär att besöken från nära och kära blir betydligt färre.

– Vi kan inte heller erbjuda samma utbud som tidigare av aktiviteter från våra frivilliga organisationer. Därför spelar våra engagerade medarbetare en ännu viktigare roll under den här perioden, säger Marie van Geffen Blomberg, avdelningschef för äldreomsorgen.
För att göra dagarna meningsfulla hittar medarbetarna på roliga aktiviteter, olika former av rörelse och lite överraskningar i samband med måltider och fikastunder.

Musikspelningar utomhus och samtalsgrupper

Vi har tacksamt tagit emot spelningar utomhus för de äldre från Kulturskolan, Dan Gidlöv och Matz Jingels band med flera.

– Vi har även anhöriga som har ställt upp med musikunderhållning på några av våra boenden. Många anhöriga är också med och förgyller tillvaron på andra sätt genom att bjuda på godsaker både till de boende och personalen.

Inom kort kommer också flera av kommunens boenden att erbjuda samtalsgrupper från Svenska kyrkans diakoniverksamhet.

– Sammanfattningsvis så vill vi tacka alla frivilliga och våra engagerade medarbetare inom våra verksamheter för det fantastiska arbete som de gör just nu, säger Marie van Geffen Blomberg.

Fler nyheter