17 augusti 2020 klockan 16.51

Caroline Smitmanis Smids blir ny kommundirektör i Leksand

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Komstyrel ordf

Ulrika Liljeberg

Telefon: 0247-801 24, 070-237 33 07

E-postadress:

Bild på Ulrika Liljeberg
Porträttbild på Caroline Smitmanis Smids.
”Jag har en väldigt positiv känsla för Leksands kommun, det känns som en bra plats och ett spännande ställe att verka på”, säger blivande kommundirektören Caroline Smitmanis Smids.

Vid ett möte den 17 augusti tog kommunstyrelsen beslut om att utse Caroline Smitmanis Smids till ny kommundirektör i Leksands kommun från den 1 januari 2021.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Vid årsskiftet 2020/2021 avslutar nuvarande kommundirektör Göran Wigert sin tid som kommunens högste chef efter 20 år. Han har valt att sluta eftersom hans chefsförordnande snart går ut och han närmar sig pensionsålder.

– Det känns bra att med dagens beslut kunna avsluta en lång och gedigen rekryteringsprocess. Vi har haft många kvalificerade kandidater och det känns mycket bra att vi kan välkomna Caroline Smitmanis Smids som ny kommundirektör, säger Ulrika Liljeberg (C), kommunstyrelsen ordförande.

Alla partier och ledande tjänstemän var med och tog fram den kravprofil som fanns med i annonsen efter ny kommundirektör i våras:

– Vi har sökt efter en person med ett modernt och tydligt ledarskap som vill fortsätta utveckla kommunen, men som även ser styrkan med våra traditioner. Caroline uppfyller väl alla de krav och önskemål vi haft. Det är en styrka att även sektorchefer och fackliga företrädare stöder kommunstyrelsens beslut. Vi vill också passa på att tacka alla som anmälde intresse för tjänsten, säger Ulrika Liljeberg.

”Det som lockar mig är uppdraget”

Caroline Smitmanis Smids jobbar för närvarande som biträdande kommundirektör och utvecklingschef i Mora kommun, med ansvar för bland annat samhällsplanering, näringsliv, landsbygdsutveckling, ungdomsfrågor samt övergripande med kommunens mål- och resultatprocesser. Hon har varit i Mora kommun sedan 2008 och var under många år chef för kulturförvaltningen.

– Jag är jätteglad och väldigt stolt över att jag får den här möjligheten. Det som lockar mig är det specifika uppdraget som handlar om målet att blir fler i Leksands kommun. Det är en sådan klar vision och jag upplever att Leksands kommun vill se en tydlig utveckling och tillväxt och samtidigt behålla den starka profil man har inom kultur och fritid.

Hur är du som ledare?

– Det som är viktigt för mig är att göra saker tillsammans. Jag har stor erfarenhet av och har sett goda resultat av att jobba tillsammans med andra chefer, medarbetare, förtroendevalda och medborgare. Det blir alltid mer förankrat och mer hållbart på det sättet. Uppdraget som jag har fått är alltid kärnan. Vägen dit skapar jag gärna tillsammans med andra.

Caroline Smitmanis Smids börjar jobba i Leksands kommun den 1 december. Hon börjar då med en introduktion för att lära känna verksamheten. Hon tillträder sedan som kommundirektör den 1 januari 2021.

Fler nyheter