28 augusti 2020 klockan 08.07

Linda och Ulrica nominerade till lärarpriset Guldäpplet 2020

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Både försteläraren Linda Bergman Wennström på Siljansnäs skola och digitaliseringsutvecklaren Ulrica Elisson Grane på Ullvi skola är nominerade till det prestigefyllda lärarpriset Guldäpplet 2020.

Två lärare från Leksand är nominerade till lärarpriset Guldäpplet 2020. Det är försteläraren Linda Bergman Wennström på Siljansnäs skola och digitaliseringsutvecklaren Ulrica Elisson Grane på Ullvi skola.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

– Att vi i lilla Leksand har två nominerade är fantastiskt men inte så förvånande. När jag flyttade hem till Dalarna efter över tio år i Stockholm var jag orolig över att skolutvecklingen inte hade hängt med in i den digitala tidsåldern på ”landet”. Men så fel jag hade! Skolutvecklingen och digitaliseringen av skolan låg hästlängder framför skolorna jag arbetat på i 08-regionen, säger Anna Witasp som är rektor på skolorna i Ullvi och Tällberg.

Linda och Ulrica representerar Leksand

I år är över hundra lärare – från förskolan till vuxenutbildningen – nominerade till priset. Alla har bidragit till att utveckla undervisningen digitalt under den mycket annorlunda vårterminen inom grundskolan.

Ulrica Elisson Grane nomineras för tredje året i rad för sitt arbete med att utveckla elevernas lärande med stöd av IT, bland annat genom ett språkutvecklande och ämnesövergripande arbetssätt där alla elever får förutsättningar att lyckas och utmanas på sin nivå. Ulrica delar också kontinuerligt med sig av sitt kunnande både till kollegor i kommunen och nationellt, genom sin webbplats ”Ullis skolsida”.

- Det är lika hedrande som tidigare att det arbete man gör uppmärksammas och jag är otroligt tacksam för att få vara en av de nominerade även i år, säger hon.

Linda Bergman Wennström stödjer kollegors utveckling av kooperativ undervisning som ett arbetssätt för att öka elevernas lärande och allas inkludering på skolan. Digital utrustning och olika digitala funktioner är självklara medel i hennes arbete för att effektivisera undervisningen.

Finalisterna presenteras om en månad

Bland de nominerade utser juryn tre finalister som presenteras den 25 september i samband med den digitala Bokmässan. Prisutdelningen kommer att ske på Guldäpplets dag i Stockholm senare i höst.

 Att bli nominerad till Guldäpplet är overkligt stort. Heja Leksand och stort grattis till Ullis och Linda, säger Anna Witasp!

Fler nyheter