29 september 2020 klockan 13.20

Besöksförbudet inomhus förlängs en vecka till

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Närbild på en äldre persons händer.

Leksands kommun förlänger det tillfälliga besöksförbudet inomhus på kommunens äldreboenden till och med den 7 oktober. Beslutet har tagits efter rekommendation från Region Dalarnas smittskyddsenhet. Beslutet kommer att omprövas varje vecka.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Region Dalarnas smittskyddsenhet rekommenderar starkt länets särskilda boenden att vara fortsatt restriktiva med besök inomhus även efter den 1 oktober. Detta på grund av ökad smittspridning av covid-19 i länet.

– Det är förståeligt att många har längtat och väntat på att besöksförbudet ska upphöra. Men på grund av att smittspridningen ökar i vårt län bedömer vi att det tyvärr inte är säkert att öppna för besök inomhus den här veckan. Det är oerhört viktigt att vi alla fortsätter att ta personligt ansvar, säger Helena Hansson, medicinskt ansvarig sjuksköterska i Leksands kommun.

Beslutet ses över varje vecka

Det tillfälliga besöksförbudet inomhus gäller en vecka i taget och ska omprövas varje vecka.

– På våra särskilda boenden bor flera personer som tillhör riskgrupper. I samråd med Region Dalarnas smittskydd och övriga Dalakommuner kommer vi att veckovis se över våra besöksrutiner.

Välkommen på besök utomhus

Kommande vecka, till och med den 7 oktober, kan besök genomföras utomhus genom att man kontaktar respektive boende, enligt samma rutin som under sommarmånaderna.

Undantag kan, precis som tidigare, göras för exempelvis besök i livets slutskede.

– Vi vill påminna om att det är väldigt viktigt att våra besökare tvättar händerna innan besöket, håller avstånd vid besök av anhörig och stannar hemma vid minsta symtom. Det är allas ansvar att skydda våra äldre från smitta, säger Helena Hansson.

Region Dalarnas pressmeddelande: Smittskydd Dalarna rekommenderar fortsatta besöksrestriktioner på länets SÄBO:n

Fler nyheter