28 september 2020 klockan 14.49

De erbjuder ny utbildning för utrikesfödda föräldrar

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Föräldrastödjarna Lena C Nilsson och Maria Groth
Familjeteamets Lena Nilsson och Maria Groth leder den nya föräldrautbildningen som vänder sig till utrikesfödda föräldrar.

I höst startar en ny föräldrautbildning på Familjecentralen i Leksand. Den vänder sig till utrikesfödda föräldrar som vill lära sig mer om hur det är att vara förälder i Sverige.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Föräldraskap i Sverige är namnet på utbildningen. Precis som familjeteamets övriga föräldrautbildningar bygger den på samtal där upp till tolv föräldrar pratar om sin föräldraroll tillsammans med utbildade gruppledare. Gruppen träffas vid fem tillfällen och kursen är gratis.

– Att vara förälder i ett nytt land leder ofta till frågor om samhället, arbetslivet och familjelivet. Föräldraskap i Sverige tar upp hur det är att vara familj i ett nytt land. Vi pratar också om skolan, pojkar och flickor, hälsa och sjukvård, föräldrars rättigheter och skyldigheter och om hur det är att vara förälder till en tonåring, säger Maria Groth och Lena Nilsson som leder utbildningen.

Anmäl dig senast den 8 oktober

Föräldraskap i Sverige har sin grund i undersökningar om vilken information utrikesfödda föräldrar önskar om Sverige. Träffarna bygger också på forskning, FN:s barnkonvention, svensk lagstiftning samt deltagarnas egna frågor.

Kursens mål är stärkta föräldrar, tryggare familjer, ökade möjligheter att ta del av det svenska samhället samt bättre skolresultat för barnen.

Höstens gruppträffar genomförs på Familjecentralen Bönan i Leksand. Första träffen hålls den 13 oktober, varför deltagarna behöver anmäla sig senast den 8 oktober. Anmälan görs enkelt här på webben.

Anmäl dig och läs mer om utbildningen Föräldraskap i Sverige

Fler nyheter