09 september 2020 klockan 14.32

Ny avdelning ger lugn och trygg vård vid psykisk ohälsa

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Närbild på en äldre hand och en yngre hand som håller i varandra.

Äldre personer som har multidiagnoser och psykisk ohälsa ska kunna erbjudas boende på en ny avdelning på Edshultsgården i Leksand. Den nya avdelningen öppnar i november och har totalt sju lägenheter.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

– Vi har under en tid sett att det finns behov av att kunna erbjuda en annan form av boende till äldre personer med psykisk ohälsa. Därför startar vi en liten enhet som är anpassad för målgruppen. Då kan vi erbjuda en lugn, trygg och säker miljö för såväl boende som personal, säger Cecilia Gregard, enhetschef på Edshultsgården.

Avdelningen kan bland annat ta emot personer med oro och depression, svåra kognitiva besvär, beteendemässiga och psykiska symtom (BPSD) eller dubbeldiagnoser.

– Det är viktigt att vi möter de boende på ett bra sätt. De som jobbar på avdelningen ska få kompetensutveckling om hur man förebygger utagerande och utmanande beteenden samt förståelse för hur man skapar trygga möten med de boende.

Söker nya medarbetare till avdelningen

Leksands kommun söker nu personal till den nya avdelningen på Edshultsgården. Sista dagen att ansöka är 20 september.

– Vi letar efter dig som har empatiska, flexibla och kreativa förmågor. Varmt välkommen med din ansökan, säger Cecilia Gregard.

Fler nyheter