17 september 2020 klockan 08.28

Tällbergs skolas fritidshem vann Stjärnjakten

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Barn från Tällberg på längdskidor

Av 16 anmälda lag i tävlingen Stjärnjakten så knep Tällbergs skolas fritidshem förstapriset på 8 000 kronor. De har under våren deltagit i projektet Alla på snö som arrangeras av Svenska skidförbundet.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Fritidshemmen i Leksands kommun har fått skidor, pjäxor, stavar och material till lek av Leksands Sparbank som sponsrar projektet här i Leksand för att utveckla längdskidåkningen. – Utrustningen tillsammans med Skidförbundets tävling Stjärnjakten har varit en otroligt bra inspiration och skapat mycket rörelseglädje för barnen säger Lollo Johansson, resurs - och fritidspedagog på Tällbergs skola.                                                           

Barnen har samlat stjärnor

Totalt fanns 32 stjärnaktiviteter att genomföra, allt från att slå en kullerbytta, hoppa hopprep till att diskutera om vad som är en bra frukost. Vid varje avklarad aktivitet så belönades de med en stjärna.

– Det gällde alltså att samla så många stjärnor som möjligt och de samlade ihop alla 32 stjärnor. De äldre barnen har tagit hand om de yngre vilket har skapat en mycket sammansvetsad grupp. Skidåkaren Emil Johansson har även varit hos oss och gett tips och inspiration säger Lollo.

Vad ska ni göra med vinsten?

– Åh, det har vi inte riktigt bestämt än, men vilka verktyg till glädje och utveckling vi kan skapa. Hela projektet och deltagandet i tävlingen har gjort att vi verkligen fått mersmak.

Insjöns fritidshem vann aktivitetsväskan

Insjöns fritidshem har också varit med under våren och tävlat i olika aktiviteter. De var med och vann utlottningen av en aktivitetsväska som innehåller bland annat ett par aktivitetsband, två frisbees, hopprep och fotbollar. Stort grattis. 

 

 

Fler nyheter