25 januari 2021 klockan 08.00

Orolig för att smittas igen efter att antikropparna försvunnit

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Åsa och Rolf Lekare
Åsa och Rolf Lekare har båda varit sjuka i covid-19, ändå visade ett test nyligen att Åsa inte längre har antikroppar mot sjukdomen.

Åsa och Rolf Lekare blev tidigt sjuka i covid-19. Efter sommaren hade Åsa fortfarande antikroppar, men det har hon inte nu längre. Hon är verkligen orolig för att bli smittad igen och att sjukdomen ska slå lika hårt som den gjorde mot Rolf.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Åsa Lekare arbetar som administratör på äldreboendet Limsjögården i Leksand. Bara ett par dagar efter att smitta konstaterats på boendet i mitten av april blev Åsa sjuk.

– Jag tappade smak och lukt på söndagen, blev jättetät i näsan och trodde först att det var pollenallergi, sedan fick jag feber, berättar hon.

Blev inlagd på sjukhus

För Åsas del blev det inte värre, efter ett par dagar var hon feberfri, men för Rolf blev det allvarligt. Han kände sig sjuk och efter fyra dygn var det så illa att Åsa körde honom till Falu lasarett där man kunde konstatera att han hade covid-19. Efter ett dygn blev han bättre och skickades hem, men bara ett par dagar senare blev han inlagd igen och den här gången vårdades han på infektionskliniken i 2,5 veckor.

Både Åsa och Rolf blev friska, men det dröjde länge innan de kände sig helt återhämtade.

– I flera månader hade vi sämre ork. Vi blev andfådda bara av att gå ut och gå och jag kan fortfarande märka av en smakförlust, säger Åsa.

Antikropparna är borta

Efter sommaren fick all personal på Limsjögården göra ett antikroppstest. Det visade att Åsa hade antikroppar mot covid-19. Nyligen gjorde hon ytterligare ett test, men då var antikropparna borta och hon kan bli sjuk igen.

– Jag ingår i riskgruppen och är så klart orolig. Jag vill inte bli lika sjuk i covid-19 som min make var.

Ska du vaccinera dig?

 O, ja. Utan tvekan.

Vad är ditt tips till andra?

 Att hålla avstånd, tvätta och sprita händerna och följa alla andra rekommendationer som finns för att hindra smittan att sprida sig till fler.

Fler covid-berättelser:

28 januari 2021: Lindrigt sjuk i mars - har fortfarande flera påtagliga besvär

20 januari 2021: För Jimmy är pandemin på liv och död

Vill du berätta din covid-historia?

Har du också varit sjuk och vill berätta din covid-historia?

Vi delar den gärna här på webben och på kommunens Facebooksida. Skriv vad du har varit med om, ta en bild på dig själv och skicka materialet till oss på: kommunikation@leksand.se

Fler nyheter