29 oktober 2021 klockan 13.36

Ulrica Elisson Grane – vinnare av lärarpriset Guldäpplet 2021!

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Ulrica Elisson Grane, lärare på Ullviskolan och digitaliseringsutvecklare i Leksand, vinnare av lärarpriset Guldäpplet 2021.
Ulrica Elisson Grane, lärare på Ullvi skola och digitaliseringsutvecklare i Leksand, vinnare av lärarpriset Guldäpplet 2021. Foto: Bo Helmersson.

Idag kan vi stolt säga att årets bästa lärare med att utveckla undervisningen med nytänkande och digitalisering heter Ulrica Elisson Grane, lärare på Ullvi skola och digitaliseringsutvecklare i Leksand.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Det var igår den 28 oktober som det prestigefyllda priset delades ut vid en högtidlig ceremoni vid Lärarnas Hus i Stockholm. Det stod mellan tre finalister och Ulrica Elisson Grane blev årets vinnare för sitt arbete med att utveckla en motiverande och tillgänglig undervisning för alla elever på lika villkor.

– Detta är mycket betydelsefullt för oss som kommun då det visar att vi ligger långt fram i vårt digitaliseringsarbete i våra skolor. Ulrica har varit och är en inspiration för alla lärare och har varit med i vårt utvecklingsarbete länge. Vi är mycket stolta och glada för hennes skull, säger Annica Sandy Hedin, avdelningschef för grundskolan inom Leksands kommun.

Guldäpplets motivering för årets vinnare

Ulrica Elisson Grane, lärare på Ullvi skola i Leksand och digitaliseringsutvecklare. För att hon målmedvetet skapar en stödjande, tillgänglig och motiverande lärmiljö. Hon skapar en undervisning som motiverar dagens generation av elever och är tillgänglig för alla, på lika villkor. Hon är också en oförtröttlig inspiratör, digitaliseringsutvecklare och skapare av material som hon delar med sig av till kollegor på många olika sätt.

– Vinsten betyder väldigt mycket för mig som lärare, att det jag gör synliggörs och lyfts, men också att jag får en bekräftelse att det jobb jag gör är värdefullt för eleverna, säger Ulrica Elisson Grane.

Läs mer om Ulricas arbete i en tidigare nyhet

Fler nyheter