13 oktober 2021 klockan 14.58

Vuxenutbildningen expanderar - inviger nytt lärcentrum

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Elever på Nedansiljans lärcentrum, Vuxenutbildningen Leksand-Rättvik
Det är full aktivitet i vuxenutbildningens nya lokaler som från och med den här hösten även fungerar som lärcentrum.

Vuxenutbildningen har under de senaste åren mer än fördubblat sitt elevantal. Samtidigt har efterfrågan av en lärmiljö ökat. Nu står nyrenoverade lokaler klara för att uppfylla båda behoven och den 19 oktober ska de invigas!

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Tisdagen den 19 oktober klockan 15-18 är alla välkomna till vuxenutbildningens lokaler på Brandmannen i Leksand för att inviga Nedansiljans lärcentrum och vuxenutbildningens nya lokaler.

Invigningen startar klockan 15 genom att Thomas Bergsten, ordförande för Leksands och Rättviks gemensamma nämnd för vuxenutbildning, inviger lärcentrum och de nya lokalerna. Efter bandklippningen presenteras de yrkesprogram som Vuxenutbildningen Leksand-Rättvik erbjuder. 

Vuxenutbildningens yrkesprogram

– Yrkesprogrammen vi erbjuder är bristyrken inom regionen där det finns en hög efterfrågan av utbildade personer. Nästan alla som läser en yrkesutbildning hos oss får jobb direkt, säger Cecilia Falk som är vuxenutbildningens biträdande rektor.

En helt ny utbildning till våren

Till våren startar ett helt nytt yrkesprogram inriktat mot hotellbranschen. Programmet får flera valbara inriktningar som hotellmedarbetare, husfru, bar- och servering samt kock som har funnits sedan tidigare.

Det känns jätteroligt att kunna erbjuda utbildningen. Den har uppkommit utifrån näringslivets behov och bedrivs i samverkan med olika hotell i regionen, säger Cecilia Falk.

Under invigningen serveras enkla tilltugg, det är möjligt att mingla och träffa personal, politiker och representanter från näringslivet och Högskolan Dalarna.

Skriv din tentamen i Leksand

Att vuxenutbildningens nya lokaler också blir ett lärcentrum innebär att studerande vid högskolor och universitet erbjuds en lokal att studera i. Lärcentrum erbjuder också tentamensservice vilket innebär att boende i Rättviks, Leksands och Gagnefs kommuner som studerar på distans kan skriva sin tenta i Leksand.

Att vi kan erbjuda en lärmiljö med tentamenservice underlättar för studier på distans. Kanske kan denna enkelhet inspirera fler att våga ta steget mot högre studier, det vore väldigt kul, säger Cecilia Falk.

Fler nyheter