14 december 2021 klockan 15.16

Ökad smittspridning av covid-19 på Åkerö skola

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Åkerö skola fotograferad från söder

Igår skickade Åkerö skola hem alla elever i en årskurs efter det att fem elever testat positivt för covid-19. Årskursens elever är välkomna tillbaka när de kan uppvisa negativa PCR-test.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Just nu är det en ökad smittspridning av covid-19 i Dalarna. Enligt smittskyddsläkaren Helena Ernlund är det barn från förskoleklass till mellanstadiet och vuxna i åldern 30-39 år som just nu toppar statistiken. 

– Vi har sedan i helgen sett en ökning av positiva fall för covid-19. Framför allt är det en ökning i en klass på Åkerö skola där skolledningen i går tillsammans med smittskydd tog beslutet att skicka hem årskursen för att alla skulle testa sig. När de gjort ett test och fått negativt får de komma tillbaka till skolan, säger Annica Sandy Hedin, avdelningschef för grundskolan. 

Det är ett PCR-test som efterfrågas och det med anledning av att de är mer tillförlitliga och nu vill man vara så säker som det bara går för att förhindra smittspridningen. 

Åtgärden är en försiktighetsåtgärd för att försöka hindra smittan från att spridas ytterligare. När eleverna är hemma och väntar på resultat får de hemuppgifter att göra från skolan. Vi har inte gått över på distansundervisning men har en dialog med Smittskydd dagligen. Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer kring åtgärder och rådgör med dem inför olika beslut, fortsätter Annica Sandy Hedin, avdelningschef för grundskolan.

Vi är oerhört tacksamma för om du som vårdnadshavare över ett skolbarn är uppmärksam på symptom och håller ditt barn hemma så att personal och elever kan hålla sig friska och vi förhindrar smittspridningen.

Fler nyheter