16 december 2021 klockan 14.30

Smittspridning av covid-19 på Åkerö skola – varje situation riskbedöms

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Åkerö skola fotograferad från söder

Det råder fortsatt smittspridning på Åkerö skola och vid klustersmitta skickas hela klasser hem. Vid varje situation görs en riskbedömning och man följer de rekommendationer som finns.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Det är ökad smittspridning i hela Sverige och just nu flaggar Folkhälsomyndigheten för att eventuellt ytterligare åtgärder kan komma att införas nästa vecka. 

– Alla skolans elever kommer inte att skickas hem utifrån nulägets situation. Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och rådgör med smittskydd kring åtgärder vid flera smittade. Vi vill erbjuda undervisning på plats fram till jullovet för dem som är friska, säger Annica Sandy Hedin, avdelningschef för grundskolan.

Alla elever som skickas hem ska ta ett PCR-test och det är när de har gjort ett test och fått negativt som de får komma tillbaka till skolan. 

På tisdag nästa vecka går alla elever vid kommunens skolor på jullov. Fritidshemmen är även öppna onsdag och torsdag. Under mellandagarna är det ett sammanslaget fritidshem på Sammilsdalskolan. Rektorerna har vidtagit åtgärder för att kunna följa rekommendationer vid sammanslagningen.

Vi är fortsatt tacksamma för om vårdnadshavare till skolbarn är uppmärksamma på symptom och håller sina barn hemma vid minsta symptom så att personal och elever kan hålla sig friska och vi förhindrar smittspridningen.

Fler nyheter