05 februari 2021 klockan 15.27

Nu får även gymnasieungdomar delta i idrotts- och fritidsaktiviteter

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Innebandy

Regeringen anser att det är fortsatt viktigt att idrotts-, fritids-, och kulturaktiviteter för barn och unga, såväl utomhus som inomhus, fortsätter att hållas öppna. Detta gäller nu även aktiviteter för gymnasieungdomar.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Regeringen uppmanar kommuner att fortsatt hålla verksamheter som inte är nödvändiga stängda till och med den 21 februari 2021. 

- Även om det finns tendenser till att smittspridningen minskar och vaccineringen har påbörjats är det viktigt att vi fortsätter följa restriktioner och rekommendationer då vi fortfarande har en smittspridning på hög nivå. Vi följer hela tiden utvecklingen såväl nationellt som lokalt. Angivna datum är fastställda utifrån den rådande situationen i samhället och kan komma att förändras, säger kommunikations- och beredskapschef Kristina Backlund.

Såhär påverkas kommunens verksamheter från 8 februari


Leksandshallen

Fortsatt stängt för allmänheten (gym, simhall och gruppträning) fram t.o.m. 21 februari. Föreningsverksamhet i Leksandshallen för barn och ungdomar födda 2002 och senare kan bedrivas men dessa aktiviteter måste fortsatt följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer och bedrivas i enlighet med råd och rekommendationer.

Sporthallar och gymnastiksalar

Kommunen öppnar alla gymnastiksalar och sporthallar från och med måndagen den 8 februari även för ungdomar i gymnasieålder, d.v.s. för barn och ungdomar födda 2002 och senare. Detta gäller som tidigare endast för organiserad träning via föreningar. Antalet personer som får vistas i hallarna begränsas så att det motsvarar en utövare per tio kvadratmeter.

Kulturhuset

Stängt fram till och med 21 februari.

Biblioteket i Leksand och biblioteket i Insjön

Stängt fram till och med 14 februari. Du är välkommen att låna böcker på distans.

Fritidsgården Jippo i Insjön

Fritidsgården fortsätter som tidigare med sin verksamhet för barn upp till högstadieålder.

Öppna förskolan

Öppna förskolan kommer att öppna upp inom kort och utöka verksamhet till fler dagar samt med fokus på utomhusaktiviteter.

Gymnasiet

Gymnasieskolan har, som sedan tidigare kommunicerats, undervisning med hjälp av både fjärr- eller distansundervisning och närundervisning fram till och med 1 april.

Högstadiet på Sammilsdalskolan

Verksamheten fortsätter med viss undervisning på distans för årskurs 7 och 8 fram till och med sportlovet vecka 9. Inriktningen är därefter att undervisningen ska bedrivas på plats för samtliga från och med vecka 10.

Kulturskolan

Gruppverksamhet som varit pausad har sedan tidigare återupptagits till viss del. Detta utökas nu även till barn och ungdomar födda 2002 och senare.

Dagligverksamheten Affärn

Fortsatt stängt tills vidare.

Fler nyheter