01 mars 2021 klockan 10.47

Sportlovdags i Leksand

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Det är en rekordtidig säsongsstart vid skateparken som redan är framtinad och Granberget hälsar välkommen med öppna backar och längdspår. Äntligen är sportlovet här med är en välbehövlig paus mitt i vintern för våra barn och unga.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Vi vill påminna om att det är fortsatt viktigt att du är rädd om dig själv och andra och komma ihåg att minskad smittspridning är ditt ansvar även under sportlovet.

Granbergets skidanläggning

Just nu går värmen hårt åt snön och de pistade nedfarterna och längdskidspåren vid Granberget. Personalen arbetar med att få till så bra förutsättningar som det bara går. Uppdaterad information om antalet nedfarter finns på deras hemsida. Anläggningen följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och riktlinjer för en säker vistelse för besökarna.

  • De håller värmestugan stängd och det finns ett maxantal som får vistas inomhus för att nyttja toaletterna.
  • Nya grillplatser har tagits fram och extra bord finns utställda för att besökare ska kunna umgås och äta sin matsäck på ett säkert sätt.
  • Restaurangen och skiduthyrningen håller öppet de tider som backarna är öppna under veckan.

Granbergs skidanläggnings hemsida

Skateparken vid Siljansvallen

Det är en rekordtidig säsongsstart för skateparken som nu är fri från all snö och is och går att åka i.

Konstgräsplanen vid Siljansvallen

Personalen hälsar att konstgräset går att använda för spontanfotboll om den inte är bokad.

Fritidsgården Jippo i Insjön

De håller öppet under sportlovet med dessa datum och tider och välkomna barn och unga från årskurs 4 till årskurs 9, tiderna gäller för alla.

  • Måndag 1 mars klockan 14.30 - 17.00 samt 18.00 - 21.00
  • Tisdag 2 mars klockan 14.30 - 17.00
  • Onsdag 3 mars klockan 14.30 - 17.00 samt 18.00 - 21.00
  • Torsdag 4 mars klockan 14.30 - 17.00

Fritidsgården Jippos hemsida

Läsutmaning Sportlov 2021

Biblioteket i Leksand uppmuntrar till en massa läsning under sportlovet, var med i deras läsutmaning genom att ladda ner en bricka med uppgifter du ska göra och fyll i. Ifylld bricka lämnas i bibliotekets inkast senast den 15 mars eller maila den och var med och tävla om en bokvinst.

Läs mer om Läsutmaningen Sportlov 2021

Luften är fri - ett friluftsprojekt

Projektet Luften är Fri är ett projekt som leds av Svenskt Friluftsliv med stöd av Naturvårdsverket. Projektet syftar till att fler människor ska hitta ut i naturen och varje månad under året har olika teman.

Bli en friluftskompis i mars

Under mars månad är temat att bli en friluftskompis. Det syftar till att uppmuntra de som älskar att vara i naturen, att bjuda med en person som inte är lika van att röra sig naturen på en utflykt. Det kan vara en vän, kollega, granne eller ett syskon. Det kan räcka med att fylla en termos och ta med ett sittunderlag till närmsta skog eller bergsknalle. Gärna lite lä och en solglimt som gör det lilla extra. Skida på snön som finns kvar, gör upp en liten eld, besök en ny plats eller kanske en av fågelklubbens vinterfågelmatningar.

Länkar till hemsidor för Naturkartan och Leksands fågelklubb

Läs mer om Naturkartan 

Läs mer om Fågelklubbens vinterfågelmatning  

Läs mer om projektet Luften är fri här

Fler nyheter