28 april 2021 klockan 14.06

Succé för vuxenutbildningens yrkesprogram - nio av tio får jobb direkt!

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Yassin Hassani och Ayse Karakas
Yassin Hassani och Ayse Karakas är två av 15 nyblivna undersköterskor som har fått sin utbildning på Vuxenutbildningen Leksand-Rättvik. Alla elever i deras klass har fått jobb efter utbildningen som avslutades på onsdagen.

Att gå ett yrkesprogram på Vuxenutbildningen Leksand-Rättvik är väl investerad tid! Hela 90 procent av eleverna går ut i arbete innan utbildningen ens är slutförd. I höst startar nästa årskurs. Intresserad av att haka på? Då behöver vi din ansökan senast den 16 maj!

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Vuxenutbildningen Leksand-Rättvik har ett smått otroligt resultat på sina fyra yrkesprogram. Nio av tio elever får jobb direkt. Många anställs innan utbildningen ens är klar.

Hur är det möjligt?

– Vi jobbar hela tiden för att skapa utbildningar som näringslivet och den lokala marknaden efterfrågar. Utbildningarna utformas och genomförs sedan i samarbete med näringslivet. Vi utbildar helt enkelt för att våra deltagare ska bli anställningsbara, säger biträdande rektor Cecilia Falk.

Anställningsbarhet i fokus

Just nu är det utbildningar till bristyrken som barnskötare, elevassistent, vårdbiträde, kock eller hantverkare/finsnickare som har bäst resultat. Cecilia Falk tipsar särskilt om utbildningarna inom vård och omsorg, barn och fritid.

 Vill man få chansen att komma ut i jobb och skaffa sig en egen försörjning så kan jag verkligen rekommendera våra yrkesutbildningar, inte minst till barnskötare, elevassistent och vårdbiträde, säger hon.

Ta chansen – ansök senast 16 maj

Det finns också en påbyggnadsutbildning för den som vill bli undersköterska. Nuvarande årskurs, totalt 15 elever, avslutar sina yrkesstudier idag och alla (!) har fått jobb direkt.

I mitten av augusti är det dags för en ny årskull till de olika yrkesprogrammen. Totalt finns plats för 64 nya elever. Sista ansökningsdag är den 16 maj.

 Vi har kompetenta och duktiga lärare med lång erfarenhet från vuxenutbildning. Personalen är flexibel och har hela tiden deltagaren i fokus, säger Cecilia Falk.

Omdömen från några elever

Omdömen från elever i utgångsklasserna vittnar om samma sak:

"Trevligt att utbildningen är kostnadsfri"

” Som en främling kan jag få ett jobb i Sverige tack vare den kurs där jag studerar just nu (barnskötare och elevassistent). Jag får många nya kunskaper och färdigheter här, det är hög undervisningsnivå och även bra flexibilitet i coronatider. Det är också trevligt att utbildningen, förutom böcker, är kostnadsfri.”

"Roligt med bra stöd från både kollegor, rektor och lärare"

”Jag tycker att det har fungerat bra att kombinera arbete och skola, lärorikt att få ta med sig ny kunskap ut i lärmiljön direkt. Få testa nya saker, hålla i aktiviteter och nyfiket få utforska tillsammans med barnen. Det har passat mig bra. Roligt med bra stöd från både kollegor, rektor och lärare från skolan, underlättar mycket!”

"Komvux - en bra plats att göra sin utbildning"

”Jag tycker det är jättebra att vara elev på VUX. Vi är en fin klass och utbildningen är uppbyggd på ett bra sätt. Hög kompetens bland lärarna, och bra förmåga att lära ut, och inkludera alla. Tyvärr har vi inte setts så mycket på plats, på grund av pandemin, men upplägget kring digital undervisning har också fungerat bra. Komvux är definitivt en bra plats att göra sin utbildning.”

Fler nyheter