27 april 2021 klockan 09.05

Välkommen på vuxenvandring i centrum den sista april!

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Vuxenvandring

Även i år arrangerar Leksands kommun och Svenska kyrkan en vuxenvandring den sista april. Erfarenhet från tidigare tillfällen visar att vuxenvandringar skapar en både lugnare och tryggare miljö i centrum.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Valborg är en högtid som förknippas med majbrasa, fyrverkeri och körsång. I år blir det inga traditionella firanden på grund av pandemin, men fler ungdomar än vanligt väntas ändå samlas i centrala Leksand på fredagskvällen, den sista april.

Samling vid S:t Persgården

För att bidra till både lugn och trygghet bjuder Leksands kommun och Svenska kyrkan in till en vuxenvandring. Liksom tidigare år utgör S:t Persgården en sambandscentral. Därifrån skickas grupper av föräldrar ut vid tre tillfällen under kvällen, klockan 20.30-22.00, 22.00-23.30 och 23.30-01.00.

Finnas till hands som förebild

Vuxenvandringen går ut på att finnas till hands för ungdomarna som stöd och vuxen förebild. Det har många gånger tidigare visat sig att vuxnas engagemang och närvaro har en lugnande effekt. Gränsen mellan att ungdomar bara har roligt och det spårar ur kan ibland vara hårfin, i sådana situationer kan vuxnas närvaro vara direkt avgörande för att en oövertänkt handling inte ska bli en destruktiv vana.

– Som vuxen är du välkommen att vara med hela eller delar av kvällen tillsammans med oss! Det är bara att dyka upp när det passar! Vi bjuder på kaffe och smörgås, säger grundskolechef Annica Sandy Hedin.

Nyhet den 19 mars 2021: Oroväckande ökning av ungdomsfylleri - skolan söker sammarbete med föräldrarna

Fler nyheter