08 juni 2021 klockan 09.32

200 sommarjobbare och sommarvikarier jobbar på Leksands kommun i sommar

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Lisa Kullgren Larsson, sommarjobbar på gata/park
Lisa Kullberg Larsson är en av alla ungdomar som tidigare år haft sommarjobb i Leksands kommun.

Snart är det dags för Leksands kommun och Leksandsbostäder AB att ta emot årets sommarjobbande ungdomar och sommarvikarier.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Det är jobbtillfällen inom den sociala sektorn, med äldreomsorg och LSS som personer nu anställs inför sommaren. Det rör sig även sommarjobbande ungdomar får chansen till några veckors arbete i kommunens egna verksamheter.

Vaktmästare, lokalvårdare och hjälpredor i kök

Ungdomarna kommer att bland annat att få jobba som parkarbetare, vaktmästare på skolgårdar och hjälpredor i köket, storstäda skolor inför terminstart och måla sargen vid Insjöns skola. Det handlar också om grönyteskötsel, underhåll av gångtunnlar och busshållplatser och umgås med de äldre på Björkbackens äldreboende i Siljansnäs genom att ta dem på promenader, läsa tidningen och spela spel.

"För ungdomar kan det vara en första arbetslivserfarenhet"

– Kommunens sommarjobb och vikariat är viktiga ur flera perspektiv. För ungdomar kan det vara en första arbetslivserfarenhet och möjlighet att få en referens som i sin tur kan hjälpa till med framtida jobb. Vad gäller vikariaten som ju främst finns inom vård och omsorg, så hoppas vi att de kan leda till att fler får upp ögonen för vilka viktiga och värdefulla jobb vi kan erbjuda, och kanske väljer några att utbilda sig och komma tillbaka till oss för en fast tjänst i framtiden, säger Caroline Smitmanis Smids, kommundirektör.

– I Leksand har vi också många privata arbetsgivare som ger unga sitt första jobb, till exempel inom besöksnäringen. Detta ger ungdomar i Leksand en fantastisk möjlighet att få sommarjobb, arbetslivserfarenhet och inte minst kunna tjäna egna pengar, säger Caroline.

Fler nyheter