22 juni 2021 klockan 15.39

Stort grattis till våra nya Silviasystrar

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Bild på silviasystrarna Irina Lindberg och Karin Nääs
Irina Lindberg och Karin Nääs som numera kan kalla sig Silviasystrar.

Irina Lindberg och Karin Nääs är Leksands nya Silviasystrar. De har genomfört en tvåårig utbildning med specialisering inom demensvård på Sophiahemmets Högskola.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

- Utbildningen är väldigt givande med fantastiska lärare som stöttar och hjälper trots att det var digitalt mesta delen, säger Irina och Karin. 

Silviasystrarna bidrar med kompetens

De nyblivna Silviasystrarna berättar att utbildningen ger ökad insikt och empati utifrån den som drabbats av en demenssjukdom. Kunskapen om miljön på avdelningarna och vikten av den palliativa omvårdnaden har fördjupats och kommer väl till användning i deras dagliga jobb.

- Förbättringsarbete har påbörjats och det märks att de redan delar med sig av sina kunskaper, vilket ökar kvaliten på avdelningarna, säger enhetschef Cecilia Gregard.  

En utbildning för undersköterskor

Irina och Karin rekommenderar utbildningen för alla undersköterskor som får chansen att gå. Det är i samverkan med Sophiahemmets Högskola som undersköterskor kan studera till Silviasyster. Det är ett utbildningsprogram med specialisering i demensvård som utgår från en pallitativ vårdfilosofi. Efter avklarad utbildning får studenterna ta emot Silviahemmets brosch och får även rätten att kalla sig Silviasyster. 

Fler nyheter