15 juli 2021 klockan 09.45

Leksandshallen öppet för allmänt bad

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

happy children kids group  at swimming pool class  learning to swim
Nu kan fler bada i Leksandshallens simbassänger.

Leksandshallen öppnar upp för alla den 15 juli. I takt med att smittspridningen minskar avvecklas också restriktionerna. Nu är det öppet för allmänheten att simma i stora och lilla bassängen, samt för bastubad efteråt.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

I november förra året stängde Leksandshallen när smittspridningen var som störst. Senaste tiden har verksamheten varit öppen för motionssim och rehabträning i stora bassängen samt gymträning. 

Öppet för alla

Maxantalet för besökare på Leksandshallen är nu borttaget. Verksamheten öppnar för allmänt bad igen och det krävs inte längre någon tidsbokning för motionssim eller träning på gymmet.

- Det känns bra att få öppna upp. Framförallt så är det skoj att nu även barnfamiljer kan komma och bada igen, både i stora och lilla bassängen. Många har även saknat bastun, nu är det fritt fram även för dem. Men fortfarande måste vi alla tänka på att hålla avstånd till varandra. Tar alla ett eget ansvar för det så kommer allt att fungera bra, säger Leksandshallens föreståndare Tony Cederberg.

Fortsätt ta ansvar

Trots lättnader av restriktioner och rekommendationer är det fortfarande viktigt att ta ansvar eftersom pandemin inte är över. Du ska tvätta händerna ofta och noggrant, stanna hemma om du är sjuk och undvika trängsel.

Restriktionerna trappas ner

Regeringen har tagit fram en plan för hur och när de restriktioner och rekommendationer som givits till allmänheten under pandemin kan anpassas och helt tas bort. Idag inleds steg tre, vilket innebär att begränsat maxantal för besökare i inom- och utomhusmiljöer tas bort. Steg tre innbär även att regler om begränsat antal passagerare för långväga kollektivtrafik tas bort. 

Nästa steg i regeringens plan väntas införas i september.

Fler nyheter